promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes videó: az orosz elnök, Putyin fullosan tökéletesen magyarul beszélt 2 teljes percig? A YouTube-ra felkerült egy videó, ami elképesztően hasonlít a valóságra, de mégsem az
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes videó került fel az internetre.

Putyin magyarul, méghozzá Radnóti Miklós egyik versét? Első hallásra meghökkentő, de nézzünk egy kicsit a dolog mögé, és majd a videót megnézhetitek a cikk végén.

Tudod, hogy mi az a deepfake technológia? Ha nem, az sem baj, mivel ebből a videóból tökéletesen megértheted azt, és arra is rájöhetsz, hogy lehet ezeket felismerni. Mert bizony az internet sűrűje egyre szofisztikáltabb lesz. Simán megértheted ezt az állítsát, ha olyan videó kerül eléd, ami megszólalásig hasonlít arra, amit a hétköznapokban csak valóság címszóval emlegetünk, ám később kiderül, hogy mégsem volt az.

A deepfake videók manapság nagyon felkapottak, így pedig elképesztő kreálmányok tudnak születni Magyarországon is, amelyek a megszólalsig hasonlítanak a valóságra, nézzétek például ezt:

A jelenség olyannyira eluralkodott a világban, és olyannyira veszélyezteti néha a valóságunkat, hogy a Reuters és a Facebook korábban még egy online kurzust is készített szerkesztőségek számára, amelyben tananyagokkal segítenek lebuktatni a hamis valóságot.

De a technológiát a szórakoztatásra is fel lehet használni.

Most éppen az orosz-ukrán háború és Putyin, valamint Magyarország kapcsán született egy deepfake videó, amely így nem valós, mégis megdöbbentő hatása van első látásra és hallásra, amikor Putyin Radnóti Miklós egy háborúellenes versét szavalja. A szájmozgás szinte tökéletes.

Nem Putyin beszél magyarul a felvételen, az első blikkre mégis megtévesztő lehet. Amúgy Youtube-on a videó alatt jelzik is a szerkesztők, hogy nem valódi, hanem egy deepfake algoritmussal készült és nincs más célja, mint a szórakotatás. A Qultura Youtube-csatornájára itt tudtok feliratkozni, vannak még nagyon érdekes és zseniális videók, többek között a legnagyobb magyar, Széchenyi is megelevenedik az egyik videón, ezt a Putyinos alatt is láthatjátok beágyazva.

Széchenyi megelevenedik a modern technológia segítségével:

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás