Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Dunaújvárosban mindenki imádta a pálinkát, ami visszarepít a múltba

Dunaújvárosban mindenki imádta a pálinkát, ami visszarepít a múltba

Zene, Film & Kultúra

Dunaújvárosban mindenki imádta a pálinkát, ami visszarepít a múltba

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 19:39

Nagy sikert aratott az időutazós házipálinka.

Szokatlan helyszínen tartották a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című magyar film világpremierjét: az alkotók a Kultik Dunaújváros moziban mutatták be először közönség előtt a vígjátékot. A helyszínválasztás nem véletlen, a Zanox jelentős részben ugyanis Dunaújvárosban forgott.

A jó hangulatú vetítést a Ricsárdgír zenekar szabadtéri fellépése követte, akik a filmben is fontos szerephez jutnak: két, külön ehhez az alkotáshoz írt szerzeményük is felcsendül a Zanoxban.

A film története szerint a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Baranyi Benő filmje május 26-tól országosan is látható lesz a mozikban, amiről hamarosan egy kritikát is olvashattok a Promotions-ön, illetve egy interjú is készül a rendezővel.

Borítókép: Mozinet