promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Látványos magyar sci-fit csinált két veszprémi filmes, külföldi színészekkel
Borítókép:  Gallai József
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rejtélyes égijelenségektől fél mindenki az Égbolt című magyar sci-fi látványos előzetesében.

Gallai József és Elekes Gergő alkotópárosáról már többször is írtunk a Promotions-ön. Legutóbb az egyik nagyjátékfilmjükről, a The Poltergeist Diaries-ről számoltunk be, amiben az Oscar-díjra jelölt Eric Roberts is játszott.

A veszprémi filmesek azóta is szorgosan gyártják a jobbnál jobb független filmeket, és látva azt a rengeteg nemzetközi díjat, amit bezsebelnek a munkáikért, már most messze többet értek el, mint a legtöbb magyar filmalkotó. Hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy neves külföldi színészekkel dolgozhatnak együtt. Legújabb nagyjátékfilmjük, a Project Skyquake (magyarul: Égbolt) című sci-fiben olyan színészek láthatók, mint Tom Sizemore (Ryan közlegény megmentése), Robert LaSardo (Halálfutam), továbbá Laura Ellen Wilson, és Laura Saxon.

A film története szerint egy fiatal cserediák és barátnője úgy dönt, hogy utánajár az utóbbi időkben világszerte megszaporodó égrengés-jelenségeknek, de arra egyikük sem készült fel, ami az út során és végén várja őket.

Az Égbolt 9 nap alatt forgott le idén márciusban, de a magyarországi forgatásra csupán a két női főszereplő tudott ideutazni.

„Külföldi segítséggel (két apró stábbal) a két világsztár, Tom Sizemore és Robert LaSardo jelenetei is sikeresen rögzítésre kerültek, valamint egy harmadik stáb Norvégiában is forgatott Jon Vangdal Aamaas-szal”
- nyilatkozta portálunknak a film rendezője, Gallai József. 
 
Az ígéretes magyar sci-fi előreláthatólag év végén, vagy 2023 legelején jelenik meg streaming és DVD/BR formátumban, de nemzetközi fesztiválokon már az ősz folyamán is megtekinthető lesz.
 
Az Égbolt előzetesét - melyet egy másik tehetséges magyar rendező, Gál Sándor készített - az alábbi videóban nézhetitek meg.
 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás