promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te sem értetted a Doctor Strange 2. stáblista utáni jelenetét? Segítünk!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eláruljuk, hogy miért van hatalmas jelentősége a Marvel jövőjére nézve a Doctor Strange az őrület multiverzumában egyik plusz jelenetének.

Végre bemutatásra került a Sam Raimi által rendezett Doctor Strange az őrület multiverzumában, aminél talán még sosem volt furcsább és durvább Marvel film. Az eddigi vélemények alapján a rajongók egyenesen odavannak az izgalmas, meglepő és helyenként egész horrorisztikus alkotásért, ráadásul a Marvel nem okozott csalódást, és most is kaptunk plusz jeleneteket, amikből az egyiktől mindenkinek leesett az álla – még úgy is, hogy nem sokan értették.

Figyelem, csak az olvasson tovább, aki látta a Doctor Strange második részét, ugyanis SPOILERESEN beszélünk a filmről, és elmagyarázzuk az ominózus plusz jelenetet, amiről most mindenki beszél.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben egy rövidke cameo szerepben feltűnik Sam Raimi barátja, a Gonosz halott filmekből ismert legendás színész, Bruce Campbell is, aki Pizza Papát alakítja – ezt a karaktert a gorombaságáért azzal bünteti Doctor Strange, hogy egy varázslattal eléri, hogy nagyjából két hétig folyamatosan ütögesse magát.

A stáblista legeslegvégén a kimerültnek tűnő Pizza Papa végre abbahagyja a saját bántalmazását, és örömmel közli velünk, hogy vége van – mókás plusz jelenet, de nem ez okozta a nagy fejvakarást a rajongóknak.

A rendes film utolsó jelenete az, hogy Doctor Strange lazán sétálgat az utcán, majd fájdalmasan térdre rogyik, üvölteni kezd, és megjelenik a homlokán egy harmadik szem – ez annak a mellékhatása, hogy ő is belekóstolt a sötét varázslatok világába, vagyis nem úszta meg büntetlenül, hogy „beszennyezte magát”.


Kép: Profimedia

És most végre térjünk ki arra a plusz jelenetre, ami valóban nagy port kavart:

Az első, animált stáblista után Doctor Strange mellett egy multidimenziós átjárón keresztül megjelenik egy titokzatos, lila ruhás, szuperhősnek látszó idegen, akit Charlize Theron alakít, és elmondja neki, hogy nagy gondot okozott a kis akciója a multiverzumban, ezért muszáj megoldaniuk ezt a problémát – ezek után kinyílik Doctor Strange harmadik szeme, és együtt vágnak bele az ismeretlenbe.

A moziban valószínűleg senki sem tudta, hogy ki is ez a nő, akit sokak legnagyobb meglepetésére Charlize Theron testesít meg, pedig valószínűleg komoly szerepe lesz a Marvel világában, ugyanis ő állítólag nem más, mint Clea, egy hatalmas erővel rendelkező varázsló, aki a képregények alapján később Doctor Strange szerelme és felesége lesz.

Elképzelhető, hogy ez a karakter kulcsfontosságú lesz majd a multiverzum miatt kialakult konfliktusokban, ráadásul Doctor Strange életében is kiemelt szerepet kap, ha a stúdió követi a képregényeket – de egyelőre a Marvel szinte semmit sem mondott róla, ami érthető, hiszen a film egyik legnagyobb meglepetése volt a feltűnése, vagyis Charlize Theron csatlakozása az MCU-hoz.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában már Magyarországon is meg a mozikban, itt lehet megnézni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás