promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghan Markle és a Netflix most alaposan összerúgták a port
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kívülről úgy tűnik, mintha kölcsönösen becsapták volna egymást.

Meghan Markle jó üzleti érzékkel használja ki szélesebb körű ismertségét, amit elsősorban kékvérű férjének, a brit királyi családhoz tartozó Harry hercegnek köszönhet. A rámenős hercegné színésznőnek közepeske lenne, hírneve miatt azonban a legnagyobb társaságok versengenek a kegyeiért.

A Netflix is megállapodott vele, hogy elkészíti Meghan animációs sorozatát, amely a Pearl címet viseli, ám ezt a projektet a streamingszolgáltató váratlanul rossz üzleti adatai, és az azzal járó költségcsökkentés miatt törölték.

Producerként David Furnish, vagyis Elton John élete párja tevékenykedett volna, a sztoriban pedig a hercegné gyermekkorát dolgozták volna fel. Nem ez az egyetlen kicsiknek szóló műsorterv, amit a Netflix elkaszált, szóval nincs benne célzatosság, ám Meghannek érthetően rosszul esett az eljárás.

A Pearl még csak a fejlesztési fázisban járt, azaz nem kell kész munkákat kidobni, valószínűleg a streamingszolgáltató éppen ezért döntött ennek a projektnek a törléséről. A sorozatot az Archewell Productions készítette volna, amelyet a hercegi pár 2020 őszén alapított, elsősorban gyermekeknek szóló, illetve dokumentumszériák gyártására.

A döntés tehát anyagilag is rosszul érinti Meghant, annak ellenére, hogy egyéb, a Netflixszel közös munkáik futnak tovább, például az Invictus Gamesről tervezett dokusorozat. A szolgáltató fut a pénze után, hiszen másfél éve 100 millió dolláros keretszerződést kötött gyártásra a hercegi párral.

Mindezzel együtt Meghanék egyelőre egyetlen olyan alkotást sem készítettek, amely műsorra került volna, ez pedig – érthetően – a Netflixnek esik rosszul. A felszín alatt tehát hatalmas feszültség lappang a két fél viszonyában, és kérdés, hogy az üzleti kapcsolatuk kiállja-e az idő próbáját. A brit királyi udvartól függetlenedett párnak mindenképpen hatalmas érvágást jelente, ha elesnének egy ekkora biznisztől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás