promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragikus magyar történet az HBO Max-on, 15 országban láthatják majd a drámai alkotást
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drámai hangvételű kisjátékfilm a magyar történelem legborzasztóbb időszakából.

Május elsején kerül majd rá a streamingszolgáltató repertoárjára a második világháború borzalmairól szóló magyar kisjátékfilm, az Elfelejtett nemzedék, amelyet így 15 orszában láthat majd a közönség. Arcsai Norbert kisjátékfilmjét Magarországon és Közép-Kelet Európában láthatják majd az HBO Max userei. A hírről a Warner Bros. Discovery (WBD) közleménye alapján a Media1 számolt be.

Az Elfelejtett nemzedék egy magyar katona sorsát mutatja be akkor, amikor a világháború már a égóráit éli,  a front pedig már Magyarországon húzódik. A főszerepben egy olyan fiatal fiú lesz, és az ős szemüvegén keresztül is láthatjuk a szörnyű háborút, aki 1944 végén kerül a frontra.

A fesztiváldíjas alkotás főbb szerepeiben Cservák Zoltán, Jászberényi Gábor, Hajduk Károly és György Dávid Zoltán látható.

A cím pedig azokra utal, akiket elsöpört a második nagy világégés, ők az Elfelejtett nemzedék. Arcsai Nobert is úgy nyilatkozott a rövidfilm kapcsán, hogy nekik szerettek volna emléket állítani az alkotással. A film tehát a magyar történelem egy ritkán tárgyalt korszakába ad betekintést majd a filmnézőknek. Az Elfelejtett nemzedék című alkotásról mág felkerült egy előzetes is az HBO Max Youtube-csatornájára.

A teljes film majd május elsejétől lesz elérhető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás