promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi kegyetlenség: ezzel a 10 zenével kínozza a rabokat a CIA
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A CIA egyik jól ismert vallató módszere, hogy 24 órán keresztül egyetlen zenét bömböltetnek a raboknak, hogy megtörjék őket.

Az Amerikai Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége, vagyis a CIA egyes források szerint egyáltalán nem riad el még az etikailag megkérdőjelezhető módszerektől sem, hogy olyan információkhoz jusson, amikkel akár megelőzhet egy terrortámadást. Vannak kifejezetten embertelen metódusok, amikkel kínozzák a rabokat, és ezek között olyan is akad, ami nem jár fizikai sérüléssel, viszont hatásos lehet, mivel egyenesen az elmére hat.

A CIA egyik bevált módszere, hogy egy vödörrel együtt bezárják a foglyokat egy sötét szobába, és egy egész napon át maximális hangerővel üvöltetnek nekik egy bizonyos zenét – általában olyat, ami kifejezetten amerikai, hogy ezzel is megtörjék a lelküket, és félelmet, zavartságot keltsenek bennük, hátha ilyen állapotban elárulnak valami fontosat.

Most kiderült, hogy milyen dalokhoz nyúl a CIA, ha kínzásról van szó – pár választás kifejezetten meglepő, de akad köztük olyan is, ami mondhatni adja magát, hiszen gyerekdaltól kezdve a rappen és rockon át még szexuálisan túlfűtött popzene is van a listán:

Britney Spears: ...Baby One More Time

Drowning Pool: Bodies

Bruce Springsteen: Born in the U.S.A.

Dope: Die MF Die

Metallica: Enter Sandman

Eminem: Kim

Prince: Raspberry Beret

The Blues Brothers: Rawhide

Barney & Friends: Theme Song

Eminem: White America

Természetesen rengetegen ellenzik még ezt a módszert is, meg úgy általában a kínzás jelenségét, hiszen olyan kegyetlenségről van szó, ami teljes mértékben megsérti az emberi jogokat – bár olyanok is akadnak, akik az „a cél szentesíti az eszközt” elvét vallják, így örök vitatéma marad ez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás