promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megölték J. K. Rowling-ot a transzfób kijelentései miatt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

J. K. Rowling transzaktivisták kezei által halt meg egy tűzvészben; legalábbis egy könyvben.

Egy transznemű író megölte J. K. Rowling-ot, a Harry Potter ünnepelt íróját Manhunt című horrorregényében - írja a Daily Mail.

Gretchen Felker-Martin a múltbeli transzfób kijelentései miatt szőtte bele az írónő erőszakos halálát saját posztapokaliptikus fantasy-jába, melyben egy vírus zombikká változtatja a férfiakat. Felker-Martin kapott hideget és meleget is a könyvében leírtak miatt, ugyanis a regényben Rowling transzaktivisták kezei által, egy skót kastélyban történő tűzvész következtében hal meg.

A történetben komoly szerepet kapnak az úgynevezett TERF-ek - azaz a transz-kirekesztő radikális feministák -, akiket a szereplő levadásszák és megölik. A TERF-ekre a szerző "J. K. Rowling lovagjaiként" hivatkozik a könyvében.

A könyvben ez olvasható:

„Az új lányok hallottak róla, mi történt a Harry Potter-hölggyel?... Oké, szóval először is egy őrült TERF lett”

A történet szereplője ezután elvitte "gazdag" TERF barátait egy skót kastélyba, amit aztán rájuk gyújtott, és elevenen elégtek benne.

A regényben Rowling halála mellett megjelenik az írói álneve, Robert Galbraith is, mint a TERF-ek Galbraith nevű hadihajója.

 A Manhunt című könyvet a Tor Nightfire adja ki, amely azt állítja, hogy olyan fikciókat ad ki, amelyek „nyugtalanítanak és örömet okoznak”. A könyvet az Amazonon lehet megvásárolni. A Twitteren az írónő rengeteg pozitív visszajelzést kap, köztük többen meg is jegyzik, hogy jogosnak tartják Rowling meggyilkolását a történetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás