promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes hír Kóbor Jánosról – Erre szinte egész Magyarország várt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú időnek kellett eltelnie, hogy az Omega egykori frontemberének a felesége megszólaljon.​

Fájdalmas veszteség érte Magyarországot tavaly december elején, mivel koronavírusban meghalt Kóbor János. Az Omega frontemberének emlékére december 17-én, a budapesti Szent István-bazilikában tartottak szentmisét.

A zenész hamvainak egy részét pont a Szent István-bazilikában helyezték végső nyugalomra, míg Balatonaligánál a tó közepén engedték el a másikat, szóval teljesült Kóbor János végakarata.

Utóbbi szertartáson állítólag csak hárman vettek részt: az Omega egykori frontemberének két gyermeke, Dániel és Léna, valamint Kóbor János özvegye Zsóka.

„Ezt már gyermekkoromban sem értettem, hogy miért kell a föld alá temetni az embereket, hiszen egy kémia folyamat zajlik le így is úgy is, csak vagy néhány pillanat alatt, vagy hosszú évek alatt. Az, hogy megtalálják a csontomat 1000 év múlva, már kit érdekel…”

- nyilatkozta anno Kóbor, akinek határozott elképzelései voltak a hamvasztásról.

Sokan nem tudják, de Kóbor János özvegyének van egy kis ruhaboltja, amit a lányukról, Lénáról neveztek el. Zsóka úgy próbálta feldolgozni a tragédiát, hogy belevetette magát a munkába, bár a bolt így is nagyon sokáig zárva volt, ami teljesen érhető.

A sajtó próbálta már elérni sokszor Kóbor János özvegyét, de igyekeztek tiszteletben tartani, hogy nem áll még rá készen, hogy nyilatkozzon a férje haláláról, ami teljesen összetörte őt.

Most azonban megtörtént az, amire rengetegen vártak, és Zsóka végre megszólalt:

„Köszönöm azt a közel 18 gyönyörű évet, amit együtt tölthettem ezzel a csodálatos emberrel. Hálás vagyok, hogy én ott lehettem, foghattam a kezét, amikor elment. Életútjában és munkásságában is közelebb került a szakrálissághoz. Nagyon fontosnak tartotta, hogy Isten előtt is megpecsételjük a szerelmünket. Ezt az utat akartam folytatni azzal, hogy egyik végső nyughelye a Szent István-bazilika lett. Szerintem Kóbor Jánosnak méltó helye van a Bazilika altemplomában, a Nemzet Nagyjai között. Szinte hallom, ahogy azt mondja, hogy >>jó kis csapatban vagyok<<”

- mesélte a Story magazinnak Zsóka, amit a Blikk szúrt ki.

Kóbor János özvegye szerint a legnagyobb alkotását hagyta itt neki a férje, aki nem más, mint a lányuk Léna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás