promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Williams lesz az egyik Star Wars-sorozat zeneszerzője, és nem is akármelyiké
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

John Williams visszatér a Star Warshoz.

John Williams ötszörös Oscar-díjas, és 51-szeres Oscar-jelölt zeneszerző géniusz, aki az 1978-as gálán megkapta az aranyszobrot az első Star Wars-filmhez komponált zenéjéért. A most 90 éves Williams szinte mindegyik Star Wars-filmnek a dallamait jegyzi, kivéve a Zsivány egyes: Egy Star Wars-történet, és a Solo: Egy Star Wars-történet.

Bár a Disney+-on nagy sikerrel futó sorozatok - név szerint a The Mandalorian és a Boba Fett krónikái - is bőven használtak az öreg mester jól ismert témáiból, de Williams mind ez idáig egyik sorozatban sem működött közre.

Azonban nemrég érkezett az örömteli hír, hogy John Williams csatlakozott az Obi-Wan Kenobi sorozathoz. Azt egyelőre nem tudni, hogy Williams az egész sorozat zenéjét fogja szerezni, vagy csak a főtémáját, de a franchise rajongói ettől csak még izgatottabban várják a hamarosan érkező szériát.

Az Obi-Wan Kenobiról szóló sorozat napra pontosan 45 évvel az Egy új remény bemutatója után, május 25-én debütál a Disney+-on. A címszereplőt ezúttal is Ewan McGregor alakítja, de komoly szerepet kap a történetben Darth Vader is, akit újra Hayden Christensen formálhat meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás