promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ember, aki naggyá tette Son Gokut - az egész ország gyászolja Lippai Lászlót
Borítókép:  SzinkronVideók - YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lippai László neve azoknak is ismerős lehet, akik nézték a Cobra 11 című sorozatot.

A Madách Színház a Facebook oldalán jelentette be a szomorú hírt szerda hajnalban, hogy hosszú, súlyos betegség után elhunyt Lippai László. A színművész 62 éves volt.

Lippai László 1985-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházban kezdett el dolgozni. Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebbek a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagóban Mary Sunshine, Az Operaház Fantomjában Monsieur André vagy a Producerekben Carmen Ghia alakja.

A posztban megemlítik, hogy Lippai régen klasszikus tévésorozatokban is feltűnt, mint például az Angyalbőrben, a Kisváros, de játszott a Drága örökösök, illetve a Jóban rosszban című szériákban is.

A hatalmas rajongótábor persze a szinkronmunkái miatt alakult ki. Olyan híres színészeket szinkronizálhatott, mint Ben Stiller, Matthew Broderick, vagy Michael J. Fox.

A hangját kölcsönözte Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 című sorozatban, de hát a leghíresebb szinkronszerepe az Son Goku volt a Dragon Ball szériában. Anno a SzinkronVideók csatornájának adott interjújában úgy is köszönt el a közönségtől, hogy hallhattuk tőle az ikonikus Kame-Hame mondatot, vagy inkább támadást.

Lippai az interjú során olyan érdekességekről is mesél, hogy például anno azért hagyta ott a Cobra 11 szinkroncsapatát, mert nem kapott meg egy minimális fizetésemelést.

A szinkronszínésznek anno döntenie is kellett, hogy a „Hogyan lopjunk felhőkarcolót?” című filmben Ben Stillert, vagy Matthew Brodericket szinkronizálja majd. Hát, rosszul döntött, de azt jobb az ő szájából hallani, hogy miért.

A színművész hangja még olyan klasszikus animációs filmekben is feltűnt, mint a Szörny Rt., a Toy Story, vagy a Notre Dame-i toronyőr. Utóbbival az volt a gondja, hogy szívesen énekelt volna benne, de hát erre nem kérték föl.

Végül pedig a Dragon Ball széria rajongóinak jöjjön még egy kis csemege. Megnézhetitek, hogy Lippai Zoltán miképp szinkronizálta anno Son Goku karakterét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás