promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Rohadt képmutató az egész” - A Trónok harcának sztárja kiakadt a Hófehérke élőszereplős filmjére
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész kifogásolja a történetet és egyes karakterek ábrázolását is a filmben.

A Disney több régi klasszikust újragondolt az évek során: A dzsungel könyve, Az oroszlánkirály vagy A szépség és a szörnyeteg is ismét vászonra került élőszereplős változatban. Ezúttal pedig Marb Webb tervezte egy kicsit másképpen bemutatni a Hófehérke és a hét törpe című örökzöld meséjét.

Az 500 nap nyár és a Pókember filmek rendezője a főszerepre a West Side Story híres színészét, Rachel Zeglert választotta. A gonosz királnyő pedig nem más lesz, mint Gal Glad. 

A film megjelenesének azonban nem mindenki örvend annyira, főleg nem Peter Dinklage, a Trónok harcából ismert színész. Nemrégen az Emmy-díjas színész egy podcast adásban fejtette ki bővebben véleményét a Hófehérke újragondolásáról, ami, az ő szavaival élve, ''kib*szott primitíven'' mutatja be a törpöket. 

„Rohadt képmutató az egész” 

- fejezte ki indulatosan magát Dinklage, majd így folytatta:

„Nem akarok senkit megsérteni, de egy kicsit meglepődtem, amikor nagyon büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére. Pedig még mindig a Hófehérke és a hét törpe történetét mesélik el. Lépj egy lépést hátra, és nézd már meg, mit csinálsz valójában. Számomra ennek semmi értelme”

Dinklage azt is hozzátette, hogy szerinte pozitív fejlődésnek számít, hogy visszahozzák a régi idők meséit, de szerinte kib*szott egy primitív sztori, amiben a hét törpe egy barlangban él együtt. 

Közben a Disney egy hivatalos közleményben reagltak Dinklage szavaira, amiben megnyugtatták, hogy máshogy fogják megközelíteni a törpe-témát.

„Hogy elkerüljük az eredeti animációs filmben is jelenlévő sztereotípiák erősítését, egy teljesen más megközelítést fogunk alkalmazni ezzel a hét karakterrel kapcsolatban, és már egyeztettünk is a törpenövésű közösség tagjaival erről. Bízunk benne, hogy hamarosan többet is megoszthatunk ezzel kapcsolatban, ahogy majd a film is elkezd készülni a meglehetősen hosszú fejlesztési szakaszt követően"

- írja a Disney.

Az élőszereplős Hófehérke film forgatását idén kezdik el, de a egyelőre még nem tudni pontos megjelenési dátumról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás