promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: melyik híres magyar hősnőt hívják Európa legbátrabb asszonyának? A művelt magyarok erre a kérdésre azonnal tudják a választ
Borítókép:  TASR / Profimedia - Munkács, Városháza
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

8 kérdés a magyar történelemből.​

A magyar történelem hősökkel teletűzdelt, gigászi panteonja tele van olyan ragadvány-, és becenevekkel, illetve állandó dísztő jelzőkkel, avagy epitheton ornansokkal, amelyek egy-egy nagy magyar történelmi személyiség csúcsteljesítményére világítanak rá jobban, nem is akárhogyan.

A név megesik, hogy egy egész történelmi korszakot le tud írni könnyedén, nekünk pedig sokkal egyszerűbb bármit is megjegyezni, hogy arcot tudunk kapcsolni a tudásunkhoz.

Egy-egy ilyen díszítő jelző ismerete rávilágíthat a legnagyobb magyar rejtélyekre is is, sőt, felfedheti az egyes történelmi korszakok fejlődési ívét is. Hőseink ugyanis olyan dolgot hajtottak végre, amelyek kiérdemelték, hogy haláluk után is örökké emlékezzenek rájuk.

Kvízünkben 10 nagy magyar alak díszító jelzőjét mondjuk el, nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok, kikről van szó. A kvízből rengeteget tanulhattok is.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás