promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az Omega legnagyobb titka? Sokan fognak csalódni emiatt!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hosszú évtizedek után kiderült, honnan jött az Omega „Gyöngyhajú lány” című slágerének címe, de nem mindenki fog örülni az igazságnak.

1969-ben jelent meg a „Gyöngyhajú lány” című zseniális Omega dal, ami az utóbbi évtizedekben minden idők egyik legnagyobb magyar zenéje lett. A közönséget már akkor rabul ejtette a különleges dallamvilág, a nemrég elhunyt Kóbor János elképesztő hangja és az érdekes dalszöveg, azt viszont szinte senki sem tudta, honnan is jött a cím, kiről szól valójában a szerzemény – de most végre választ kaptunk a kérdésre.

Kiderült, hogy a „Gyöngyhajú lány” dallama és hangszerelése egy angol fellépés előtti próbán született, majd Presser Gábor volt az, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve azt mondta, hogy a refrénben legyen az, hogy gyöngyhajú lány, mert az jól hangik és még szótagra is kijön – végül Adamis Anna írta meg a szöveget.

Eddig sokan azt hitték, hogy egy konkrét személyről szól a „Gyöngyhajú lány” (sőt, egyesek egyenesen magukra vették, és úgy vélték, hogy róluk van szó), de sokak legnagyobb bánatára és csalódására kiderült, hogy ez nem így van – csupán egy jól hangzó szöveg kellett, Presser Gábor pedig megtalálta a tökéleteset, amivel sokan tudnak azonosulni, de még sincs mögötte egy személyhez köthető inspiráció.

Itt lehet megnézni a riportot:

Itt pedig meghallgatható a „Gyöngyhajú lány”:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás