promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, de igaz: 10 perc alatt végig tudod nézni 2021 összes filmjét - teszteld le magad, hány idei filmet ismersz fel!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy magyar rendező megcsinálta a lehetetlent. 10 percbe vágta össze 2021 összes filmjét. Teszteld le magad, hogy hány idei filmet ismersz fel!​

Gál Sándor filmes munkásságáról már több cikkben is beszámoltunk. A fiatal filmrendező legutóbbi alkotása, a Defekt elképesztő sikereket ért el a nemzetközi fesztiválokon, és jelenleg is egy rövidfilm utómunkáján dolgozik, ami egy igazi csemege lesz a horror szerelmeseinek.

Sándor 2018 óta minden év végén készít egy mashupot, vagyis egy montázsvideót az adott év filmjeiből, és ez 2021-ben sem maradhatott el. Az idei év filmes alkotásait egy közel 10 perces, látványos videóba vágta össze, amit ha megnézünk, azonnal meghozza a kedvünket egy jó kis filmnézős naphoz.

A rendező már szeptemberben hozzálát, hogy összegyűjtse az adott év filmes terméseit, és onnantól számítva nagyjából 3 hónap, amíg elkészül a videó. Az ez évi összeállítást is nagyjából 170 produkcióból vágta össze.

„Nem is a vágás az, ami sokáig tart, hanem az azt megelőző előkészítés. Nyilván nem is tudok minden egyes nap foglalkozni vele, szóval ebbe a 3 hónapba nagyon sok passzív nap is bele van számolva. Magánál az összeállításnál mindig igyekszem szem előtt tartani, hogy az összhatás a lényeg. Nem keverem a műfajokat, egy horror után például nem rakok be vígjátékot, és én nem követek olyan szabályokat, hogy ABC sorrendbe kövessék egymást a filmek. Nekem az a fontos, hogy élveztes legyen. Legyenek benne lassabb részek, aztán felpörög, majd a végén berobban. Pont úgy, mint egy igazi filmelőzetes”

- nyilatkozta még a tavalyi mashup apropóján Sándor, aki idén is kitett magáért.

Alább láthatjátok a válogatást, és megszámolhatjátok, hány 2021-es filmet ismertek fel 10 perc alatt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás