promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csonka András nehéz döntést hozott - meglepő okkal magyarázta visszalépését
Borítókép:  YouTube.com/blikk (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csonka András visszaadja egyik leghíresebb szerepét a Madách Színházban - hosszas gondolkozás után most végleges döntésre jutott.

Bemutatásra került a Madách Színház színpadán a Mary Poppins 400. előadása, a színdarabban eredetileg egészen idáig Csonka András alakította Bertit, nemrég azonban fontos döntést közölt:

visszalépett az egyik leghíresebb szerepétől és nem vett részt a jubileumi előadáson sem. 

9 év után elbúcsúzott a musicalben alakított Berti karakterétől - a közösségi oldalán osztotta meg a hírt a színész. 

„Holnap este lesz a Mary Poppins 400. előadása a Madách Színházban. Most először a saját öltönyömben élem át ezt az estét, szorítva a kollegáimnak. Elbúcsúzom Bertitől, aki 9 éven át annyi csodában részesített engem. Különös, izgalmas, szomorú de egyben mámorító érzés átélni ezt a búcsút, igen mámorító, mert elmondhatom, hogy megtörtént velem mindaz, ami holnaptól már emlék lesz”

öntötte szavakba még kedden a gondolataid András a nehéz döntés kapcsán.

A továbbiakban a saját magához való hozzáállását is kifejtette: büszke magára, hogy olyan döntést tudott hozni, amit nem halogatott és amitől nem riadt vissza ezúttal. A pandémia előtt még ő volt az első, aki színpadra lépett Berti személyében a Mary Poppins széria végén, majd a két éves szünet alatt úgy érezte, hogy ideje elbúcsúzni a híres szereptől.

„Januárban 57 éves leszek, és most már szorongást okozna, hogy képes leszek-e arra az energiára, amit a 8 perces táncszámok, a sztepp, a falonmászás megkövetel. Igenis léteznek álomszerepek. És ez az! A történethez mindannyiunknak köze van, mindenki őriz valami emléket a könyvről, a filmről, a zenéről. Lélekemelően döbbenetes volt átélni, milyen hatással van mindez a nézőtéren ülő felnőttekre is”

- indokolta András a szereptől való visszalépését.

Továbbá kifejezte háláját Szirtes Tamásnak, a színház igazgatójának, és Tihanyi Ákos koreográfus barátjának, valamint a színház teljes csapatának. Így tehát Csonka András életében egy szakasz bizonyosan lezárul, ám annak új kezdődik, aki átveszi majd a helyét. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás