promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy balhé volt a TV2 és a Comedy Central között, de vajon ki nyert?
Borítókép:  TV2
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ez az első alkalom, hogy a ViacomCBS és a TV2 Média Csoport összeakasztja a bajszát.

Hosszú volt az út, amíg a TV2 gasztrocsatornája végül TV2 Séf lett. Anno a Paprika TV-nek volt baja azzal, hogy a Chili TV név túlságosan hasonlít az ő nevükre, mert hát paprika mind a kettő. A bíróság majd másfél éves huzavona után az AMC csoportnak adott igazat, vagyis a Paprika TV nyert.

A TV2 Média Csoport utána a saját brandjét akarta erősíteni, így a legtöbb csatornájának a neve elő odabiggyesztette, hogy „TV2”. Így született meg a TV2 Comedy is, ami anno Humor+ volt.

A hírre a Comedy Centralt működtető ViacomCBS a Media1-nek úgy reagált, megvizsgálják a jogi lehetőségeket, miután a TV2 Comedy és a Comedy Central neveket „túlságosan hasonlónak” tartották.

„A TV2 Média Csoport Zrt. és a Viacom csoport között a védjegybitorlás tárgyában indult bírósági eljárásokban a bíróságok egyöntetűen azt állapították meg, hogy a TV2 Média Csoport Zrt. jogszerűen működteti a humor tematikájú csatornáját TV2 Comedy néven, illetve jogszerűen használja a 2020 nyarán módosított csatornalogót”

- írta a tévétársaság a közleményében.

A Media1 azonban arról tud, hogy még nem teljesen zárult le a jogvita, mivel vita van a TV2 Comedy a névváltás után egy ideig használt, kezdeti logója kapcsán is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás