promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Martin Scorsese olyan filmbe vágott bele, amit már most látni akarunk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyen filmet se láttunk még Martin Scorsese-tól.

Martin Scorsese éppen a Killers of the Flower Moon című westernjén dolgozik, amiben Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Jesse Plemons játsszák a főszerepeket, de már most megvan, hogy a legendás rendező mibe vág bele azt követően. Scorsese egy zenés életrajzi filmet készít majd a Grateful Dead rockbandáról, melyben az együttes frontemberét, Jerry Garciát Jonah Hill játssza majd. Hill és Scorsese nem először fognak együtt dolgozni, hiszen a színész a 2013-as A Wall Street farkasában is játszott.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az együttes melyik korszaka fog a film középpontjában állni, de a zenekar még élő tagjai nagyon örültek, mikor felmerült, hogy Scorsese életrajzi filmet készítene a pályájuk egy korszakából.

A Grateful Dead 1965-ben alakult Kaliforniában, és az ellenkultúra egyik szimbólumává vált, miután 1967-ben kiadták debütáló albumukat. Garcia mellett az alapító tagok közé tartozik Bob Weir, Ron McKernan, Phil Lesh és Bill Kreutzmann. Az együttes közös munkájának Garcia 1995-ös halála véget vetett, de a banda népszerűsége fennmaradt: Garcia dalait a Dead & Company játssza. A banda bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

Érdekesség, hogy Martin Scorsese már több zenei dokumentumfilmet is forgatott (Woodstock, Az utolsó valcer, George Harrison: Élet az anyagi világban, Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story), míg executive producere volt annak a hatrészes dokumentumfilmnek, ami szintén a Grateful Dead-ről szólt, és amelyet Long Strange Trip címmel vetítettek. A rendező akkoriban úgy nyilatkozott:

„A Grateful Dead nem csupán egy banda: saját bolygójuk volt, amelyet rajongóik milliói népesítettek be"

- idézi Scorsese-t a Variety.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás