promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marilyn Monroe 50 dolcsiért meztelenkedett a Playboyban – bomba üzlet volt!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fiatal volt és kellett neki a pénz, az újság pedig elindult a siker útján.

A Playboy férfimagazin legelső száma 1953. december 1-jén jelent meg, borítóján a vidáman integető Marilyn Monroe fotójával. A szőke színésznő akkor már befutott sztárnak számított Hollywoodban, mintegy 20 filmmel a háta mögött.

Éppen ezért érdekes, hogy az ötvenes-hatvanas évek szexszimbóluma miért is vállalta el az induló lap nyitó számának „főszerepét”: természetesen a pénzért! De nem úgy, ahogy a legtöbben gondolják. A képe persze nemcsak a borítón jelent meg, de a belső oldalakon izgató, meztelen fotók is szerepeltek Marilynről.

A Playboy ezzel rögtön nagyot robbantott, szinte azonnal eladták a közel 55 ezer kinyomtatott példányt. Naná, ki ne szerette volna pucéron látni a kor szexbombáját? Kevésbé ismert, hogy 1949-ben a karrierje elején járó szőkeség már levetkőzött Tom Kelley kamerája előtt, nevetséges 50 dollárért, a képek pedig egy naptárba kerültek bele.

És itt jön a csavar a történetben, ugyanis a Playboy-alapító Hugh Hefner valójában Kelley fotóit vásárolta meg a lapja számára, mégpedig bagatell 500 dollárért, és a színésznő nem tehetett ellene semmit. Zajos sikerhez segített egy újságot, és nem is igazán profitált belőle.

A lapszám elkapkodása után még Marilynnek kellett magyarázkodnia egy interjúban azért, miért is nézhette meg bárki anyaszült meztelenül egy 50 centbe kerülő magazinban. Az indok a szokásos volt:

fiatal volt, és kellett neki a pénz.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy 50 akkori dollár 500 mainak felel meg, vagyis akárhonnan nézzük, a színésznő nagyjából 160 ezer forintnak megfelelő összegért dobta le a ruháit, ami elég csóró életkörülményekre utal.

Marilyn karrierjét végül nem törték derékba a fotók, sőt Hefnerrel is jó barátságban maradt. A sors kegyetlen fintora, hogy a két személy ma egymás mellett nyugszik egy Los Angeles-i temetőben, Hefner még 1992-ben vásárolta meg 75 ezer dollárért a színésznő nyughelye melletti urnahelyet.

Fotók: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás