promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra taxisblokád lesz Budapesten - megszólalt az Antall Józsefet játszó színész
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

32 év után a taxisok újra lezárják Budapestet.

A rendszerváltás utáni Magyarország első szabadon választott miniszterelnökét, Antall Józsefet alakítja Seress Zoltán a most készülő BLOKÁD című mozifilmben, amit színészi pályafutása izgalmas megmérettetésének tart.

„Történelmi személyiséget mindig különleges élmény eljátszani. Egy valós emberhez ugyanis rengeteg érzelem, emlék, hallomás, vélt vagy tényeken nyugvó tapasztalat kötődik. Épp emiatt az irodalmi hősökhöz vagy a fantázia szülte figurákhoz képest jóval komplexebb színészi feladat a megidézésük. Antall József megformálása még a szokásosnál is összetettebb, egyszersmind még izgalmasabb kihívás. A Blokád-ban az ő életében is sorsfordítónak számító időszak elevenedik meg. Azok a napok, amikor a nagyhatalmi érdekekkel, a kiélezett belpolitikai helyzettel, a növekvő társadalmi nyomással és saját egészségügyi állapotából fakadó nehézségeivel szembenézve próbált felülkerekedni az országot sújtó gondokon”

– mondta Seress Zoltán, aki azt is elárulta, hogy sokat segít neki a politikus megformálásában a külső megjelenésének megváltoztatása, köszönhetően a maszkmesterek, sminkesek profi munkájának.

Ez minden forgatási napon 2 órás előkészületet jelent számára, amit ugyanakkor cseppet sem tart elvesztegetett időnek, sokkal inkább hozzájárul ahhoz, hogy igazán ráhangolódjon a szerepre a felvételek előtt. A Vígszínház művésze felkészülésként sok korabeli interjút megnézett a néhai miniszterelnökről, kutatott, olvasott a taxisblokádról, illetve sokat beszélgettek a szerepről az alkotókkal és ifj. Vidnyánszky Attilával, aki a Blokád-ban a fiatal Antall Józsefet formálja meg.

„Sok mindent kell összehangolni, ha rendezőként egy történelmi témájú film valós főszereplőjét hitelesen szeretném a vásznon megjeleníteni, de talán a főszereplőt megtalálni a legfontosabb. Seress Zoltán volt az a színész, akinek a jelenléte és a kisugárzása alapján elhittem, hogy egy miniszterelnök ül velem szemben”

– fejtette ki a Blokád rendezője, Tősér Ádám.

A Blokád várhatóan 2022. október 27-én kerül a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás