promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálra ítéltek egy diákot a Netflix híres sorozata miatt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A középiskolásnak meg kell halnia a Squid Game miatt.

A Squid Game a Netflix történetének legnézettebb sorozata, amit 25 nap alatt 111 millió felhasználó nézett meg, ezzel pedig közel 1 milliárd dolláros bevételt hozott a streamingszolgáltatónak.

Persze vannak olyan országok, ahol tiltólistán van nemcsak ez a sorozat, de a legtöbb nyugati, valamint dél-koreai film és művészeti alkotás. Ez az ország Észak-Korea, ahol éppen a Nyerd meg az életed miatt ítéltek halálra egy középiskolást, aki egy USB adathordozón csempészte be a sorozatot, és nemcsak, hogy megnézte, de diáktársainak is pénzért adta tovább.

Minderről a helyi hatóságok is értesültek, és őrizetbe vettek nyolc diákot. A sorozatot becsempésző fiút halálra ítélték, míg a diákok közül, akik megvették tőle az anyagot, az egyik életfogytiglani szabadságvesztést kapott, a másik hat diákot pedig öt évnyi kényszermunkára ítélték. Ha mindez nem lenne elég, az iskola igazgatóját, a helyi diákbizottság titkárát, és az egyik tanárt pedig kirúgták és bányába küldték őket kényszermunkára. Azóta az iskola többi tanára attól retteg, hogy ők is hasonló sorsa jutnak, ha az ő diákjaik belekeverednek az ügybe.

Észak-Korea kivételesen szigorúan kezeli a Squid Game-t, ugyanis a sorozat egy olyan disztópikus világot mutat be, amely párhuzamba állítható a helyi diktatúrával. A mostani eljárásban egy Észak-Koreában nemrég elfogadott szabályozásra, ”A reakcionárius gondolatok és kultúra megsemmisítéséről” szóló törvényre hivatkoztak, melynek értelmében még a kiskorúak is felelősségre vonhatók, ha bűncselekményt követnek el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás