promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: élő egyenes adásban esett össze ájulva II. Erzsébet katonája, a királyi lovasság egyik tagja - fotó
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elájult a katona az emlékezés napján.​

Nagy-Britanniában 1939 óta szokás szerint november 11-hez legközelebb eső vasárnap tartják az emlékezés napját, ahol a világháborúkban meghalt hősökre emlékeznek birodalomszerte. Korábban mindig november 11. volt az emléknap, ami nem véletlen, egy nagy eseményhez kötődik, méghozzá az első világháború lezárásához.

1918. november 11-én írták alá az első világégést lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezményt, ekkor értek véget a harccselekmények a nyugati fronton.

Az esemény egyik nagyon híres szimbóluma a Poppy, a piros pipacs, melynek viselésével a háborúkban elhunyt katonákra emlékeznek az emberek.

Idén sajnálatos esemény történt az ünnepségen a hősök egyik leghíresebb londoni emlékművénél, a Kenotáfiumnál, ugyanis a Queen's Household Cavalry, a királyi lovasság egyik tagja elájult, és arccal előre esett, egyenes az útra. A közönségből sokan megrendülve figyelték a váratlan eseményt.

II. Erzsébet amúgy 22 év után először nem vett részt a megemlékezésen, a hivatalos közlemény szerint őfelsége kificamította a hátát.

(via DailyMail)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás