promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre egy kalandfilm, ami nem fél mindent feláldozni a szórakozás oltárán – Különösen veszélyes bűnözők-kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Dwayne Johnson, Gal Gadot és Ryan Reynolds közös akció-vígjátéka, a Különösen veszélyes bűnözők, ami nemcsak kalandos, de még szórakoztató is – bár közel sem tökéletes.

Hamar elterjedt, hogy a Rawson Marshall Thurber (Felhőkarcoló, Családi üzelmek) által rendezett Különösen veszélyes bűnözők a Netflix eddigi legdrágább filmje, ami teljesen érthető, hiszen egy nagyszabású, látványos, profin elkészített és sztárokkal teletömött alkotásról van szó, amin tényleg látszik, hogy sok pénzbe került.

Az pedig egészen elképesztő teljesítmény a Netflix részéről, hogy sikerült összehoznia egy filmet Dwayne Johnson, Gal Gadot és Ryan Reynolds főszereplésével, ami ráadásul egyáltalán nem okoz csalódást – sőt, még kellemes meglepetésnek is nevezhetnénk a benne látható, egészen kreatív megoldások miatt.

A Különösen veszélyes bűnözők egy FBI-profilozóról (Dwayne Johnson) szól, akinek a neve tisztázása érdekében muszáj segítséget kérnie a világ második legjobb műkincstolvajától (Ryan Reynolds), hogy elkaphassa a világ legjobb műkincstolvaját (Gal Gadot) – szóval minden adott egy izgalmas, csavaros, de mégis végtelenül egyszerű történethez, amit szerencsére meg is kapunk.


Kép: Profimedia

Kezdjük ott, hogy a Dwayne Johnson-Ryan Reynolds páros remekül működik még úgy is, hogy Ryan Reynolds néha egészen irritáló a helyenként erőltetettnek nevezhető poénjaival, amik nyilvánvalóan azért vannak, hogy percenként legalább egyszer mosolyogjunk. A főszereplő trióból egyedül Gal Gadot lóg ki, aki valamiért elfelejtett színészkedni, és úgy alakítja a karakterét, mintha egy rajzfilmből lépett volna ki – de ettől függetlenül még pont annyira elviselhető a játéka, hogy ne rángasson ki minket a filmélményből.

A Különösen veszélyes bűnözők cselekménye lendületesen bontakozik ki a szemünk láttára pár mókás, látványos jelenettel megfűszerezve, amik már-már a Halálos iramban-szériát idézik, és ez egyszerre jó, illetve rossz: akkora baromságok vannak ebben a filmben, hogy az valami hihetetlen, de mégis remekül szórakozunk közben – és mi ez, ha nem varázslat?

Érezni lehet, hogy a rendező tényleg egy könnyen követhető, vicces akció/kalandfilmet akart hozni nekünk, ami ugyan egyáltalán nem szeretné megváltani a világot, de cserébe nagyjából két órára elfeledteti velünk a szürke hétköznapok gondjait – szóval egészen üdítő, hogy hosszú idő után végre van egy film, ami mindent beáldoz annak érdekében, hogy mi jól érezzük magunkat.


Kép: Profimedia

Persze hiába nevezhető ez a mű egy agyatlan, sekélyes blockbusternek, amit nem érdemes bántani, hiszen senki sem várja el tőle, hogy igazán jó legyen, de mindenképp érdemes megemlíteni, hogy az alkotás a végére kicsit elengedi magát, elfogy az ereje és egy Indiana Jonest idéző akciójelenet után úgy leül, hogy onnan már nem tud felállni az egészen érdekes finálé ellenére sem.

A Különösen veszélyes bűnözők című film közel sem tökéletes, de még így is rendkívül szórakoztató és kellemes. A Dwayne Johnson-Ryan Reynolds páros sikeresen elviszi a hátán ezt a végtelenül egyszerű alkotást, ami szerencsére pontosan tudja, hogy mi akar lenni: egy látványos, humoros akció/kalandfilm, ami nem azért készült el, hogy mély nyomot hagyjon az emberek életén.

Mindenkinek ajánlott a Netflix filmje, mivel jó eséllyel nem fog csalódást okozni, és pont elég lesz ahhoz, hogy bizsergető kikapcsolódást nyújtson egy fáradt nap után. Ennél többet viszont ne várjunk tőle, mivel hiába van benne pár egészen kreatív jelenet, sajnos elég bátortalan lett – de még így is több mint korrekt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás