promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Trágár, szexista férfi volt A farm, ahol élünk főszereplője
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több régi színésznő kollégája vall ellene, akárcsak a napokban megjelenő könyv.

A farm, ahol élünk című amerikai western-dráma sorozatot Magyarországon is nagy sikerrel vetítették a tévében. 1974 és 1983 között készült, hozzánk azonban csak az ezredforduló környékén jutott el.

A 19. század utolsó évtizedeiben játszódó filmek főszereplője Michael Landon volt, aki nemcsak a 204 rész többségében szerepelt, de 87 epizódot maga is rendezett. Kétségkívül húzóneve volt a szériának, és a nézők is gyorsan a szívükbe zárták az általa alakított, tiszta tekintetű, becsületesen küzdő karaktert.

Fotó: Profimedia

Rendszeres résztvevője volt a sorozatnak Alison Arngrim is, aki a közelmúltban leleplezte, hogy Landon a képernyőn kívül bizony őrült, rossz és veszélyes embernek számított. A színész egyébként már 1991 óta nincs közöttünk, 54 évesen hunyt el rákbetegség következtében.

Illetlen viselkedéssel már a filmbéli feleségét alakító Karen Grassle is megvádolta, és erre erősített most rá Arngrim véleménye. A nő szerint a férfi rendszeresen ivott, állandóan dohányzott, és szörnyű, trágár vicceket mesélt.

Landon szemére vetették azt is, hogy Ferrarival flangált mindenfelé, valamint háromszor nősült, így a magánéletben aligha számított a sorozatban megformált puritán életmód megtestesítőjének. Viszont vicces volt és tehetséges, ezt az ellenségei is elismerik.

A most 79 éves Grassle visszaemlékezései a napokban jelennek meg, és ennek kapcsán tekinthettünk be A farm, ahol élünk kulisszái mögé. A színésznő a széria csúcspontján 2-4 ezer dollárt keresett hetente, ám ez inkább átok volt számára, hiszen hamarosan az alkohol rabjává vált, züllött életet élt.

Elmesélése szerint Landon is kezdett szétesni, állandó pörgésével megőrjítette a stábtagokat, akárcsak őrült beszédével és goromba viselkedésével.

„Csúnya szavakat mondott, és gusztustalan vicceket mesélt arról, milyen szaga van egy nőnek szex után. Teljesen lefagytam tőle, de a hetvenes évek filmiparában a nők ehhez hozzá voltak szokva, eszembe sem jutott, hogy megdorgáljam”

– emlékezett vissza Grassle. Azért viszont hálás a sorsnak, hogy a férfi korai halála előtt még ki tudott békülni Landonnal, hiszen a sikersorozat kapcsán rengeteg szép pillanatot is megélhettek együtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás