promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok zenéjét élvezi a fél világ, pedig sokan még csak nem is tudnak róla – videó
Borítókép:  Squid Game / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Squid Game, vagyis Nyerd meg az életed című sikersorozat legikonikusabb jelenetében magyar zenészek munkáját élvezheti az egész világ.

Elképesztően nagy sikert aratott a Netflix Squid Game (itthon: Nyerd meg az életed) című koreai sorozata, amiben halálos játékokon kell részt venniük az embereknek, hogy övék lehessen a komoly pénznyeremény. A jelenleg szinte az egész világon a nézettségi listák első helyén szereplő alkotás nemcsak izgalmas és szórakoztató, de brutális is, ráadásul az ikonikus „piros lámpa, zöld lámpa” jelenet valószínűleg örökké az emlékezetünkbe vésődött.

Kevesen tudják, de a Squid Game fent említett része alatt magyarok munkáját hallhatjuk, ugyanis a Budapest Scoring Orchestra and Big Band művészeivel vették fel a sorozat zenéjét – így gyakorlatilag a fél világ jelenleg is hazai zenészeket hallgat, csak érdekes módon szinte senki sem tud róla.

Nem ez az első eset, hogy nemzetközi sikert ér el a Budapest Scoring Orchestra and Big Band, hiszen állítólag a 2019-es Élősködők című zseniális film zenéjét is ők csinálták annak idején – az alkotás pedig nem mellesleg megnyerte az év legjobb filmjének járó Oscar-díjat 2020-ban, szóval ismét van mire büszkének lennünk.

Itt lehet megnézni, hogyan dolgozott a Budapest Scoring Orchestra and Big Band a Squid Game-en:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás