promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Die Hard 3 sokkal brutálisabban ért volna véget, ráadásul Magyarországon – videó
Borítókép:  Bruce Willis a Die Hard harmadik részében / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Létezik egy alternatív befejezés a Die Hard – Az élet mindig drága című filmhez, amiben Bruce Willis hihetetlen brutalitással végez az alkotás rosszfiújával egy magyar kávézóban.

Sokak szerint minden idők egyik legjobb folytatása az 1995-ös Die Hard – Az élet mindig drága, amiben a Bruce Willis karaktere, John McClane az első rész főgonoszának bosszúszomjas testvérével, a Jeremy Irons által alakított Simon Gruberrel kerül szembe, aki bombákkal és találós kérdésekkel kínozza hősünket – egészen addig, míg a végén egy helikopterrel fel nem robban, és így megkapjuk a nekünk járó happy endet.

Kevesen tudják, de eredetileg nem így ért volna véget a Die Hard 3. része, hanem jóval durvábban: a film alternatív befejezésében Simon Gruber győzedelmeskedik, és vígan él Magyarországon, ahol egy kávézóban olvasgatja nyugodtan az újságot, majd hirtelen megjelenik előtte a kirúgott, bűnrészességgel vádolt John McClane, aki egy mini rakétavetővel, és pár találós kérdéssel akar bosszút állni.

John McClane leveszi a rakétavető irányjelzőjét, hogy Simon Gruber ne tudja, merre van a fegyver halálos oldala, majd egy elrontott válasz után arra kényszeríti őt, hogy húzza meg a ravaszt – a gonosztevő végül rosszul dönt, és saját magát lövi le, Bruce Willis karaktere pedig elmormolja a szokásos szövegét, majd hősiesen távozik.

Akármennyire is menőn hangzik bizonyos szempontból ez a kőkemény finálé, így John McClane konkrétan egy hidegvérű gyilkossá válik, akit csak a bosszú vezérel, ez pedig nem illik a karakterhez, ezért a producerek úgy döntöttek, hogy egy akciódúsabb, kevésbé brutális végkifejletet alkalmaznak, és nagyon jól tették.

Itt lehet megnézni a Die Hard 3. alternatív befejezését, amiben Jeremy Irons magyarul beszél:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás