promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Baldwin-gyilkosság: elképesztő hanyagságról vallott a fegyvermester a lelőtt operatőr kapcsán
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fegyvereket széfben őrizték a forgatáson, a lőszerekkel viszont nem törődtek.

Nemcsak Hollywoodot, de az egész világot megrázta a Rust című western forgatásán történt tragédia. Alec Baldwin kellékpisztolyába valahogyan éles lőszer került, emiatt a színész két embert is megsebesített. Halyna Hutchinst, a film vezető operatőrét már nem tudták megmenteni, Joel Souza rendezőt viszont a baleset másnapján kiengedték a kórházból.

Hosszú hallgatás után végre megszólalt a film fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed is. A mindössze 24 éves nőnek fogalma sincs arról, honnan származott a valódi töltény, és azzal védekezett, hogy két ember munkáját kellett végeznie. Állítása szerint a producerek tették veszélyessé a forgatást, amelyen nem tudott száz százalékosan a fegyverek biztonságára ügyelni.

A nő ügyvédei is azt közölték a sajtóval, hogy védencük a fegyvermesteri elfoglaltsága mellett asszisztensként lett befogva a kelléktárban. Gutierrez-Reed állítólag kezdeményezett egy tanácskozást a biztonsági témákról, de ezt a kérését figyelmen kívül hagyták. A helyzet pikantériája, hogy

az egyik producer éppen Alec Baldwin.

A forgatás veszélyes körülményeit egyébként más stábtagok is szóvá tették, vagyis a fegyvermester megjegyzései nem a felelősség áthárítását szolgálják. A legtöbbször Dave Halls rendezőasszisztens neve hangzik el, aki a múltban állítólag már többször is bizonyságot tett hanyagságáról a biztonság terén.

Halls azt mondta a rendőröknek, hogy az ominózus jelenet előtt megnézte a tölténytárat, amely egészen biztosan vaktöltényeket tartalmazott. Ezek az oldalukon lévő aprócska lyukakról egyértelműen felismerhetők.

A végzetes baleset megtörténte után Halls újra megkérte Gutierrez-Reed-et, hogy nézze meg a tárat, amelyben akkor már négy vaktöltényt és egy éles lövedék hüvelyét találták. Halls erre elismerte a hatóságoknak, hogy nem végzett alapos ellenőrzést.

A fegyvermester szerint a fegyvereket ebédidőben nem hagyták szanaszét, hanem mindig gondosan összegyűjtötték, és egy kellékteherautón lévő széfben tárolták. A stábnak egyelőre fogalma sincs arról, hogyan kerülhetett éles lőszer a forgatásra, bár a lőszereket egy szekéren tartották, és azokat nem őrizték különösebben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás