promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alec Baldwin lehet börtönbe kerül, amiért véletlenül lelőtte a vezető operatőrt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínű, hogy Halyna Hutchins családja kártérítést is akar majd tőle.

Az egész amerikai média azzal van most tele, hogy Alec Baldwin a Rust című western forgatásán véletlenül lelőtte a 42 éves Halyna Hutchinst, a film vezető operatőrét, akinek sajnos már nem tudták megmenteni az életét.

A kellékpisztolyban nem kellett volna éles lőszernek lennie, ami ráadásul Joel Souzát, a film rendezőjét is megsebesítette. Ő szerencsés volt, és a következő nap már ki is engedték a kórházból.

Később kiderült, hogy a fegyvert biztonságosnak minősítették annak ellenére, hogy az meg volt töltve. 

A tragédiával kapcsolatban megszólalt Hutchins férje, aki azt nyilatkozta, hogy felesége egy inspiráló és szenvedélyes nő volt, aki nagy űrt hagy így maga után. A médiát arra kérte, hogy hagyják nyugodtan gyászolni a családot.

A New York Post is elkezdte körbe járni az ügyet, és kiderült, hogy Alec Baldwin akár börtönbe is kerülhet.

„Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell”

– idézte Joseph Costa Los Angeles-i ügyvédet az Index.

Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász arról beszélt, hogy Alec Baldwinnal szemben megállhat a gondatlan emberölés vádja. 

„A vádnak csupán azt kell bizonyítania, hogy Baldwin, a főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal. Ha ez sikerül, tizennyolc hónapig terjedő börtön a büntetési tétel.”

A színésznek azt is be kell kalkulálnia, hogy Halyna Hutchins családja valószínűleg borsos kártérítést akar majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás