promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült A Gyűrűk Ura mocskos titka: hírhedt hollywoodi szexuális ragadozó ihlette az egyik szörnyeteget!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Gyűrűk Ura-trilógia Frodója, Elijah Wood szerint az egyik orkot bosszúból egy olyan hollywoodi producerről mintázták, akiről azóta kiderült, hogy szexuálisan zaklatott másokat.

Sokak szerint A Gyűrűk Ura minden idők legjobb filmtrilógiája, Peter Jackson pedig olyat alkotott, amire örökké emlékezni fognak az emberek. A rendezőnek határozott víziója volt, hogyan szeretné a nagyvászonra álmodni J. R. R. Tolkien könyveit, de a hírhedt Harvey Weinstein által vezetett Miramax stúdió egyáltalán nem támogatta őt, ráadásul hazudott is neki, ezért máshová kellett vinnie a gigászi projektet, de Weinstein mégis kibulizta, hogy kapjon kreditet – Peter Jackson pedig sajátosan állt bosszút a hollywoodi produceren, aki pár éve óriási botrányba keveredett, mikor az áldozatai lerántották a leplet a szexuális bűncselekményeiről.

A Frodó szerepében tündöklő Elijah Wood most elárulta, hogy annak idején Peter Jackson úgy intett be a sok viszontagság miatt Harvey Weinsteinnak, hogy az egyik groteszk orkot róla mintázta, ezzel is megmutatva a világnak, hogy igazából mekkora szörnyetegről is van szó.

2001 környékén még nem volt köztudott, hogy Harvey Weinstein milyen undorító dolgokat követett el a nőkkel szemben, ráadásul hihetetlen hatalommal rendelkezett a Miramax fejeként, így Peter Jackson még úgy is bátor volt, hogy gyakorlatilag titokban lépte meg ezt a fricskát, hiszen bármikor kettétörhette volna a karrierjét a producer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás