promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világsztár Drew Barrymore anyukájának ennél magyarabb neve nem is lehetne - biztos, hogy erre nem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drew Barrymore édesanyja Magyarországról származik.

Mindig van bennünk egy hatalmas "Ahha-érzés", amikor egy híres világsztárról kiderül, hogy részben magyar származású. Pedig elég sok álomgyári színész van, aki magyar gyökerekkel rendelkezik, sőt, maga Hollywood, mint a filmgyártás fellegvára is rengeteget köszönhet a magyaroknak. Ugyanis többek között Zukor Adolf, a Paramount Pictures filmvállalat megalapítója a Hollywood-i filmgyártás egyik megalapítója lett.

A producer a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricséről származott.

Korábban már több cikkben is beszámoltunk nektek magyar származású Hollywood-i színészekről, akiknek nagyon különleges történeteik vannak. Goldie Hawn például úgy kapta a nevét, hogy magyar származású anyukája egy magyar nevet, az Arankát tükörfordította angolra, így lett Goldie a későbbi sztár neve.

Kevesen tudják, de Steven Spelberg nagysikerű mozija, az E.T. gyereksztárja, később több zseniális szupermozi színésze, Drew Barrymore is magyar származás az anyukája révén, akit Makó Ildikónak hívnak. Makó Ildikó szülei még a második világháború alatt hagyták el Magyarországot, a lány pedig már Németországban, egy menekülttáborban született 1946-ban.

Itt láthattok vele egy hosszabb interjút:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás