promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki belülről II. Erzsébet hátborzongató otthona, a Holyrood-palota, amit most látni fogsz, arra örökké emlékezni fogsz - videó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tuti, hogy nem gondoltad volna, hogy néha bizony ebben a kastélyban tölti a mindennapjait Nagy-Britannia királynője.

Távol a botrányoktól, a Meghan Markle-Harry herceg tengelytől a brit királyi család élete tele van izgalmas részletekkel, amelyekről valószínűleg még keveset hallottatok eddig. De csak idő kérdése, hogy mikor fogtok ezekről is hallani, ugyanis a különböző lapok elképesztő klikkmennyiséget gyűjtenek be a családdal kapcsolatos cikkek publikálásával.

A királynőnek hat saját rezidenciája van Nagy-Britanniában, ezek közül az egyik a Holyroodhouse-palota, ez mindegyik közül ez a legkísértetiesebb, a leginkább hajaz egy szellemjárta, sötét helyre.

A kastély Skóciában található, méghozzá Edinburgh-ban. A 12. században építették, kezdetben még csak egy kolostor volt, majd ebből vált szépen lassan a skót királyok egyik legfontosabb tartózkodási helyébvé. II. Erzsébet minden nyáron egy hetet tölt itt, miközben különböző rendezvényeken és megbeszéléseken vesz részt.

A 16. században lefejezett I. Mária szobája is megtalálható a palotában, a kastély galériájában pedig skót uralkodók és legendás felmenőik képei is megtalálhatók.

A helyhez számtalan kísértethistória is tartozik:

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás