promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
TV2: rendkívüli műsorváltozás lesz szombat este
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szombat este Belmondóra emlékezik a TV2 egyik csatornája.

Az egész világot megrázta a hír, hogy 88 éves korában elhunyt a legendás francia színész, Jean-Paul Belmondo, akit csaknem 100 filmben láthatott a közönség. Sármja és tehetsége a nézőket és a kritikusokat egyaránt elbűvölte, 1960-ban bemutatott Kifulladásig című filmjével egy csapásra ismert lett.

Kifulladásig, Az áruló, Riói kaland, Bolond Pierott, A betörés, Nyomorultak, Kellemes húsvéti ünnepeket! vagy A profi; csupán néhány Belmondo örökzöld filmjei közül.

Felsorolni is nehéz a francia mozi szupersztárjának legemlékezetesebb alkotásait, amelyekből a Moziverzum most szombaton A profi című akciófilmmel tiszteleg a szeptember 6-án elhunyt színész emléke előtt.

Az Ennio Morricone világhírű dallamaival átszőtt moziban Josselin Beaumont-ot (Jean-Paul Belmondo) titkos megbízással Malagavayba küldik. Feladata, hogy megölje a köztársasági elnököt, a diktátor Yala ezredest. Azonban időközben a politikai helyzet megváltozik, és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Az elnök ugyan nem végezteti ki, de fegyenctáborba küldi, ahol szörnyű megpróbáltatások várnak rá. Miután két év múlva sikerül megszöknie, visszatér Párizsba, hogy küldetését eltéríthetetlenül véghez vigye.

A Profi szeptember 11-én, szombaton 21:00-tól lesz látható a Moziverzumon.

[[g]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás