promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek voltak Jean-Paul Belmondo legjobb alakításai - Neked melyik volt a kedvenced?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel száz filmben szerepelt az 1950-es évektől a 2010-es évekig a most 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondo. Ezek voltak a legjobb alakításai.

[[cikk1]]

Néhány órája érkezett a szomorú hír, hogy nyolcvannyolc éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondo világhírű francia színész. Az 1960-as, '70-es és '80-as évek filmsztárja kereken száz filmben játszott és több mint 40 színházi szerepben volt látható. Az egész világ siratja őt, ugyanis ha van színész, aki a legcsodálatosabb művészfilmekben éppoly felejthetetlen volt, mint a legnépszerűbb vígjátékokban, krimikben vagy akciófilmekben, akkor az Belmondo volt.

Nehéz választani, annyi szenzációs filmben szerepelt a francia klasszis, ám most mégis összegyűjtöttünk tőle néhány zseniális filmet. Szerintünk ezek voltak a legütősebb alkotásai.

Borsalino (1970)

Jean-Paul Belmondo és Alain Delon gazembert alakítanak, akiket a véletlen tett szövetségessé, hogy szembeszálljanak a Marseille városát uraló klánokkal. 

Profimedia

Cartouche (1962)

Klasszikus, kosztümös film, amely a XVIII. századi Párizsban játszódik. Cartuoche egy tolvajbanda fejeként próbál igazságot szolgáltatni a szegényeknek.
 

Profimedia 

Bolond Pierrot (1965)
 
Bolond Pierrot egyszer rájön, hogy a nő megcsalja, és ebben a helyzetben is a maga módján reagál: erőszakkal.
 

Profimedia

Zsaru vagy csirkefogó? (1979)
 
Ez volt Jean-Paul Belmondo első közös filmje Georges Lautner rendezővel. A produkcióban inkább a vígjátéki, semmint a bűnügyi elemek dominálnak. 
 
A profi (1981)
 
Talán A profi Belmondo legismertebb filmje, a Georges Lautner-sorozat legfontosabb darabja, Ennio Morricone zenéjével.
 
 

Kifulladásig (1960)

Bár addigra már számos filmben szerepelt, az igazi áttörést Jean-Paul Belmondo számára a francia új hullám alapfilmjének tartott Kifulladásig hozta meg.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás