promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Középkori lovagok kaszabolják egymást Az utolsó párbaj magyar, szinkronos előzetesében - videó
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Matt Damon és Adam Driver párbajoznak: a tét nem csak az ő életük, hanem egy nő becsülete és élete...

Több mint húsz évvel a Good Will Hunting után ismét közösen írt forgatókönyvet Matt Damon és Ben Affleck - ezúttal Nicole Holofcener is részt vett benne. A történelmi kosztümös film egy igaz történetet feldolgozó regényt, Eric Jager "The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France" című könyvét adaptálja, a rendező pedig nem más, mint a legendás Ridley Scott.

A hazai mozikba késő ősszel: október 14-én kerül Az utolsó párbaj, melynek magyarra szinkronizált előzetesét lent láthatjátok.

Az utolsó párbaj eseményei a 14. századi Franciaországban játszódnak, a Jean de Carrouges normann lovag (Damon) és Jacques Le Gris földesúr (Adam Driver) közötti párbajt és az ahhoz vezető történéseket dolgozza fel. De Carrouges azzal vádolja a földesurat, hogy az megerőszakolta feleségét, Marguerite-et (Jodie Comer), és nem volt hajlandó belenyugodni Pierre d'Alençon (Affleck) ítéletébe, aki az ártatlanságát bizonygató Le Gris javára döntött. Jean de Carrouges ezért jobb híján VI. Károly királyhoz "fellebbezett", az ítélet pedig a sorsdöntő párbaj volt, melynek a meggyalázott nemes asszony becsülete és élete volt a tétje.

Matt Damon arról beszélt, hogy szerinte Az utolsó párbaj forgatókönyvének írása sokkal gyorsabban ment, mint annak idején a Good Will Hunting-é (mely Oscar-díjat kapott), ugyanis akkor még kezdők voltak Affleckkel. Ami Ridley Scottott illeti, első hallásra talán inkább az Alien ugrik be, de a híres rendező már olyan hasonló, kosztümös filmek tömkelegével is bizonyított, mint a a Párbajhősök, a Gladiátor vagy a Mennyei királyság. Ősszel pedig - ha a koronavírus terjedésének mérték is úgy akarja - a mozikban megnézhetjük, mit hozott ki Damonék forgatókönyvéből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás