promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Húsz éve hunyt el Aaliyah, a híres énekesnő és a "Kárhozottak királynője", alig 22 évesen
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aaliyah nem csak elképesztően tehetséges énekesnő volt, de a "Kárhozottak királynőjeként" is szenzációsat alakított. A popsztárról és halálának tragikus történetéről emlékeztünk most meg...

2001. augusztus 25-én, szerdán 20 évvel ezelőtt, szerdán a világ tragikus módon elveszítette az ikonikus R&B énekesnő/színésznőt, Aaliyah-t és nyolc másik embert egy repülőgép-szerencsétlenségben a Bahamákon - írja egy hosszabb megemlékezésben a theGeek.

Aaliyah, a többszörös platinalemezes előadó Grammy-jelölést kapott a "Try Again" és az "Are You That Somebody" című dalaiért. Az egy klipjét itt láthatjátok:

A Channel 7 Eyewitness News így hozta el az énekesnő tragikus halálának történetét 20 évvel ezelőtt:

Az akkor huszonkét éves Aaliyah-t ekkora már ötszörösen Grammy-díjra jelölt énekesként tartották számon. Aaliyah azzal is nagy port kavart, hogy még kiskorúként, tizenöt évesen ment feleségül a szintén zenész R. Kelly-hez, akit egyébként az elmúlt években tíz rendbeli szexuális bűncselekménnyel is megvádoltak, sőt, még egy dokumentumfilm is készült az áldozataival, Surviving R. Kelly címmel. 

Aaliyah már 22 éves korára is rendkívüli karriert futott be és nem csak énekesnőként, de színésznőként is igen ígéretes volt. Már az Öld meg Rómeót! című akció Jet Li-akciófilmben is emlékezetes szerepe volt, viszont igazán a A kárhozottak királynője című vámpíros film hozta meg volna számára az átütő sikert - ha nem hal meg nem sokkal a forgatás után. Bár maga a film megbukott, viszont a címszerepben Aaliyah valami fergetegeset alakított, elképesztő módon beleélte magát a kegyetlen vámpírkirálynő szerepébe.

A filmből egy rövid jelenetet itt láthattok:

Aaliyah és stábja a Bahamákra utazott a "Rock the Boat" klipjének forgatására, és a floridai Opa-lockába tartó visszaúton egy bérelt repülőgépen ő és a többi utas - köztük a sminkes Christopher Maldonado és a fodrász Eric Foreman - meghaltak, miután a gép a felszállás után pillanatokkal lezuhant a Marsh Harbour repülőtéren.

Az utólagos nyomozásból kiderült, hogy a gép pilótáját, Luis Morales-t két nappal a baleset előtt vették fel és az illető nemcsak kokainfüggő volt, hanem ráadásul nem is volt tapasztalt pilóta. A repülőgépszerencsétlenség és Aaliyah halálának egészen pontos körülményei a mai napig tisztázatlanok - olyan pletykák is terjengtek, hogy az énekesnőt bedrogozva, az akarata ellenére vitték fel a gépre. 

Mindenesetre az énekesnő emléke mind a mai napig a rajongói emlékezetében él, és sokan azon morfondíroznak, vajon micsoda karriert futhatott volna be még Aaliyah, ha azon a végzetes napon nem leli halálát.

Végül érdemes még megnézni az Associated Press összefoglalóját is, amelyben a mai napon szintén megemlékeznek Aaliyah 20 évvel ezelőtt haláláról:

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás