promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyerekkorunk egyik kedvenc popszáma jókora csalásra épült
Borítókép:  facebook.com/KatrinQuinol
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A frontember csak tátogott, mert nem a hangja, hanem a szépsége miatt választották a producerek.

A nyolcvanas évek a diszkó aranykorának végét jelentette, de ez az időszak sem szűkölködött meghökkentő zenei mesterkedésekben. A producerek és bandák a világsiker érdekében semmilyen nemtelen eszköztől nem riadtak vissza, amint arról a korszak egyik sztárja, Katrin Quinol is nyíltan mesélt a közelmúltban egy párizsi lapnak.

A hölgy az olasz Black Box nevű csapat tagja volt, bár nem a megszokott értelemben. 1989-ben érték el legnagyobb sikerüket a Ride on Time című számmal, amelyről sokáig úgy hittük, hogy Katrin bömböli elemi erővel.

Aztán kiderült, hogy a mutatós lányra csak azért volt szükség, mert a dalt valójában eléneklő Heather Smallt nem találták elég attraktívnak. Katrin lett tehát a Black Box arca a lemezborítókon, a médiaszerepléseken, és természetesen ő tátogott a koncerteken is.

„Azokban az időkben modellként dolgoztam, és gogo-táncos voltam éjszakai klubokban. A nap végén szerettem énekelgetni, és így jöttek oda hozzám egyszer a Black Box producerei. Ajánlották nekem ezt a lehetőséget, én pedig fiatal voltam, és azt mondtam: miért is ne? Énekesnőt akarnak, oké, próbáljuk meg!”

– emlékezett vissza a kezdetekre. Az elején Katrint egyáltalán nem bántotta a dolog, hiszen rengeteg banda dolgozott ezzel a módszerrel.

„Azt gondoltam, hogy bemegyek a stúdióba, és feléneklem a dalaikat, de már minden készen volt. Korábban már tátogtam hetvenes-nyolcvanas évekbeli show-kon, és élveztem, szóval a Black Box esetében sem bántam”

– mondta a lány. Akinek aztán megnőtt az étvágya, és igazából is énekelni akart, de akkor a banda már túl nagyra nőtt, és nem lehetett kockáztatni. Bejárták az egész világot, Katrin rengeteg szeretőt gyűjtött, de közben alaposan ki is merült a végtelen bulizásban.

1995-ben aztán teljesülhetett az álma, és saját hanggal is bemutatkozhatott a közönségnek. A Black Box-ra kísértetiesen hasonlító Back In A Box nevű bandában adta elő a Feel You című számot, amivel nem kellett szégyenkeznie, de nem is volt meg benne a Ride on Time féktelen dinamizmusa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás