promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bukásra van ítélve az új James Bond-film?
Borítókép:  Daniel Craig a Nincs idő meghalni című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Állítólag szinte csoda kell majd ahhoz, hogy ne legyen veszteséges Daniel Craig utolsó James Bond-filmje, a Nincs idő meghalni.

Igazán hányattatott sorsa van a 25. James Bond-filmnek, ami egyben Daniel Craig búcsúja is az ikonikus karaktertől: a tervek szerint 2019 novemberében mutatták volna be, de az utolsó pillanatban lelépett a rendező, ezért el kellett halasztani a premiert 2020 áprilisára; majd jött a koronavírus-járvány, így végül 2021. szeptember 30-án érkezik a mozikba a Nincs idő meghalni – legalábbis, ha minden jól megy.

A hosszú tologatás miatt teljesen felborultak a filmre kötött szerződések, hiszen sok kampány jóval idő előtt (már egy évvel ezelőtt) kifutott, ráadásul James Bond technikai eszközeinek elavulása miatt egyes jeleneteket újra kellett forgatni, ami nem kis költség. Közben az is nagy gondot okozott, hogy addig is csak állt a stúdió pénze a Nincs idő meghalni című alkotásban, így elég nehéz helyzetbe kerültek a producerek.

Kiderült, hogy legalább 928 millió dolláros mozis bevételt kell elérnie az új James Bond-filmnek, hogy egyáltalán nullára jöjjön ki a stúdió.

Ez állítólag azért van, mert a Nincs idő meghalni gyártási költsége, illetve a marketingre költött pénz 464 millió dollár, a forgalmazók meg a hírek szerint a mozis bevétel felét bezsebelik, ezért muszáj elérni a 928 milliót, hogy megtérüljön a befektetés.

Egyelőre még a hatalmas durranásnak szánt filmek (mint például a Halálos iramban 9.) sem voltak képesek annyi pénzt termelni most, mint amennyit a járvány előtt tudtak volna, ráadásul ez a 928 millió dollár alapból is hatalmas összeg, így sajnos szinte borítékolható, hogy a Cary Joji Fukunaga által rendezett Nincs idő meghalni anyagilag bukni fog – főleg annak tudatában, hogy az előző rész, a Spectre – A Fantom visszatér sokkal jobb helyzetben volt, és mégis „csak” 880 milliót hozott világszerte.

Ezen az esélyes bukáson csak az tud segíteni, ha szeptember 30-ig olyan jó lesz a helyzet, hogy az emberek ismét félelem nélkül, tömegesen térnek vissza a mozikba, és mind a Nincs idő meghalni című látványos James Bond-kalandot választják – szóval már emiatt is érdemes lesz megnézni Daniel Craig utolsó megmérettetését a 007-es ügynök szerepében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás