promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robin Williams elvállalta egy Marvel hős szerepét, de három nap után felmondott – Most kiderült, miért!
Borítókép:  Robin Williams / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevesen tudják, de eredetileg Robin Williams kölcsönözte volna Howard a kacsa hangját az 1986-os Marvel-filmben, ami óriásit bukott.

A 2014-ben elhunyt legendás komikus, Robin Williams rengeteg emlékezetes alakítással ajándékozott meg minket pályafutásának több mint három évtizede alatt, ráadásul most kiderült, hogy nem sokon múlt, hogy ő alakítsa az egyik első Marvel hőst, aki saját, nagyköltségvetésű mozifilmet kapott – bár utólag belegondolva talán jobb is, hogy végül nem jött össze a dolog.

George Lucas volt az 1986-os Howard a kacsa című kalandfilm producere, és a bemutató előtt nagyon úgy tűnt, hogy a Star Wars alkotója megint belenyúlt a tutiba, és gigasiker lesz az alkotás. Nem csoda, hogy a színészek szinte harcoltak azért, hogy szerepet kapjanak benne, és végül Chip Zien nyerte meg a lehetőséget, hogy ő legyen a főszereplő lény hangja – de nem ő volt a készítők első választása.

Chip Zien elárulta, hogy Howard a kacsa egy ideig Robin Williams hangján szólalt meg, de a világsztár három nap után felmondott, mert nem bírta a kötöttséget: úgy kellett beszélnie, ahogy a karakter szája mozgott, ez pedig nem ment neki, mert ő sokkal jobban szeretett improvizálni, és szabadon hülyéskedni felvétel közben – így végül feladta.

Akármennyire is furcsa döntésnek tűnt ez 35 évvel ezelőtt, hamar biztossá vált, hogy Robin Williamsnek egyáltalán nincs mit sajnálnia, ugyanis nagyon elhasalt a mozipénztáraknál a Howard a kacsa, ráadásul a kritikusok, és a nézők is lehúzták – sőt, a mai napig minden idők egyik legnagyobb bukásaként van elkönyvelve az alkotás.

Így nézett ki Howard a kacsa a filmben:


Kép: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás