promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
93 éves korában elhunyt Pat Hitchcock, Alfred Hitchcock lánya, aki szerepelt apja filmjeiben is

93 éves korában elhunyt Pat Hitchcock, Alfred Hitchcock lánya, aki szerepelt apja filmjeiben is

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

93 éves korában elhunyt Pat Hitchcock, Alfred Hitchcock rendező egyetlen gyermeke. Lánya, Katie O'Connell-Fiala megerősítette, hogy hétfőn hunyt el a kaliforniai Thousand Oaksban.

Pat apja filmjeiben szerepelt, többek között az "Idegenek a vonaton", a "Psycho" és a "Színpadi rémület" című alkotásokban - írja a theGeek. A "Psycho"-ban Hitchcock játszotta Janet Leigh irodatársát, Caroline-t, aki felajánlja, hogy megosztja vele a nyugtatóit. Az "Idegenek a vonaton"-ban ő volt Barbara Morton, Ruth Roman karakterének, Anne Mortonnak a nővére.

Szerepelt még olyan filmekben, mint a "Thomas Pyke esete" és olyan tévésorozatokban, mint a "Suspense", a "Suspicion", a "My Little Margie", a "Matinee Theatre" és a "The Life of Riley", valamint az "Alfred Hitchcock Presents" 10 epizódjában. Volt egy kis szerepe a "Tízparancsolat"-ban is.

Az 1970-es években szerepelt a "Gördeszka", a "Hat karakter egy szerzőt keres" és a "Folyosói hölgyek" című tévéfilmekben.

1928. július 7-én született Patricia Hitchcockként Alfred Hitchcock és felesége, Alma Reville gyermekeként. Hitchcockék 1939-ben Los Angelesbe költöztek, és ő már gyerekként elhatározta, hogy színésznő lesz. A színpadon kezdett el játszani, a "Violet" című Broadway-darabban szerepelt.

Bár később többnyire visszavonult a színészkedéstől, hogy gyermekeit nevelje, Pat Hitchcock közreműködött Alfred Hitchcock's Mystery Magazine című lapjában, és társszerzője volt az édesanyjáról szóló életrajznak, az "Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man" című könyvét Laurent Bouzereau-val.

Pat Hitchcock háza a dél-kaliforniai pusztító Woolsey-tűzben égett le 2018-ban.

Férje, Joseph E. O'Connell, Jr. 1994-ben halt meg. Patet három lánya: Mary Stone, Tere Carrubba és Katie O'Connell-Fiala gyászolják.

Borítókép:  Youtube

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás