promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
93 éves korában elhunyt Pat Hitchcock, Alfred Hitchcock lánya, aki szerepelt apja filmjeiben is
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

93 éves korában elhunyt Pat Hitchcock, Alfred Hitchcock rendező egyetlen gyermeke. Lánya, Katie O'Connell-Fiala megerősítette, hogy hétfőn hunyt el a kaliforniai Thousand Oaksban.

Pat apja filmjeiben szerepelt, többek között az "Idegenek a vonaton", a "Psycho" és a "Színpadi rémület" című alkotásokban - írja a theGeek. A "Psycho"-ban Hitchcock játszotta Janet Leigh irodatársát, Caroline-t, aki felajánlja, hogy megosztja vele a nyugtatóit. Az "Idegenek a vonaton"-ban ő volt Barbara Morton, Ruth Roman karakterének, Anne Mortonnak a nővére.

Szerepelt még olyan filmekben, mint a "Thomas Pyke esete" és olyan tévésorozatokban, mint a "Suspense", a "Suspicion", a "My Little Margie", a "Matinee Theatre" és a "The Life of Riley", valamint az "Alfred Hitchcock Presents" 10 epizódjában. Volt egy kis szerepe a "Tízparancsolat"-ban is.

Az 1970-es években szerepelt a "Gördeszka", a "Hat karakter egy szerzőt keres" és a "Folyosói hölgyek" című tévéfilmekben.

1928. július 7-én született Patricia Hitchcockként Alfred Hitchcock és felesége, Alma Reville gyermekeként. Hitchcockék 1939-ben Los Angelesbe költöztek, és ő már gyerekként elhatározta, hogy színésznő lesz. A színpadon kezdett el játszani, a "Violet" című Broadway-darabban szerepelt.

Bár később többnyire visszavonult a színészkedéstől, hogy gyermekeit nevelje, Pat Hitchcock közreműködött Alfred Hitchcock's Mystery Magazine című lapjában, és társszerzője volt az édesanyjáról szóló életrajznak, az "Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man" című könyvét Laurent Bouzereau-val.

Pat Hitchcock háza a dél-kaliforniai pusztító Woolsey-tűzben égett le 2018-ban.

Férje, Joseph E. O'Connell, Jr. 1994-ben halt meg. Patet három lánya: Mary Stone, Tere Carrubba és Katie O'Connell-Fiala gyászolják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás