promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az utolsó titkos ügynök: Van Damme-ot csúnyán elpazarolták – kritika
Borítókép:  Jean-Claude Van Damme / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jean-Claude Van Damme meglepően zseniális alakítást nyújt Az utolsó titkos ügynök című akció-vígjátékban, ami sajnos még ennek ellenére is maximum közepes lett.

A '80-as, '90-es évek egyik legnagyobb akcióhőse, Jean-Claude Van Damme sajnos elég rég szerepelt igazán figyelemfelkeltő filmben, de a Netflix most esélyt adott neki, hogy ismét elkápráztassa a világot a David Charhon által rendezett Az utolsó titkos ügynök című alkotásban, ami a hollywoodi akció, illetve a francia komédia elemeit vegyíti – vagy legalábbis megpróbálkozik vele.

A történet szerint hősünk (Jean-Claude Van Damme) a világ egyik legjobb titkos ügynöke, aki 25 éve szinte köddé vált, de most muszáj ismét bevetésre indulnia, ugyanis egy gátlástalan bűnöző ellopta a fia személyazonosságát, aki emiatt nagy bajba került – csupán az a bökkenő, hogy a már felnőtt gyermeke egyáltalán nem ismeri őt, hiszen a biztonsága érdekében egészen eddig távol maradt tőle, ráadásul a balhé is sokkal nagyobb, mint gondolták.

A készítők természetesen Van Damme-ra építették szinte az egész művet, szóval láthatjuk az összes ikonikus mozdulatát, miközben csak úgy lubickol a szerepében. Különböző mókás álcákat aggatnak rá, így egyebek között női parókában, és úszómesterként is harcol. Végig tökéletesen bunyózik, a humora is a helyén van, sőt, még egy egészen drámai jelenetet is úgy ad elő, hogy szinte megkönnyezzük – kár, hogy a tehetségét eléggé elpazarolták ebben a középszerű filmben.


Kép: Jean-Claude Van Damme Az utolsó titkos ügynök című filmben / Profimedia

Maga a történet nem olyan rossz (bár a finálé nem éppen egy nagy durranás), de az a legnagyobb baj, hogy a rendező egyáltalán nem tudja, hogyan csináljon igazán jó akció/vígjátékot, ugyanis ott gáncsolja el a saját filmjét, ahol lehet: hol a poénokat csapja le túl korán, hol a verekedéseket/üldözéseket vagdossa követhetetlenné. Ettől függetlenül Van Damme-nak hála nagyjából végig élvezetes ez az alkotás, hiszen igazán elemében van a világsztár, és párszor még röhögni is tudunk a végeredményen – akármilyen szedett-vedett is legyen az.

Az utolsó titkos ügynök egy könnyed, viszonylag kellemes film, ami egyszer egészen szórakoztató tud lenni az átlagossága, a pocsék megvalósítása, és az egyéb hibái ellenére. Hiába nincsenek benne kifejezetten izgalmas, látványos jelenetek, Jean-Claude Van Damme miatt mindenképp érdemes megnézni, mert rendesen odateszi magát.

Ha nem Van Damme lenne a főszereplő, valószínűleg semmit sem érne ez az alkotás, de neki köszönhetően lesznek páran, akiknek tetszeni fog. Ne várjunk túl sokat ettől a filmtől, szóval egy unalmas délutánra még jó lehet, de az biztos, hogy nem ez az a nagy visszatérés, amit a világhírű színész megérdemelne.

Az utolsó titkos ügynök már elérhető Netflixen, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás