Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az utolsó párbaj: ez lesz Ridley Scott újabb mesterműve? – előzetes

Az utolsó párbaj: ez lesz Ridley Scott újabb mesterműve? – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Az utolsó párbaj: ez lesz Ridley Scott újabb mesterműve? – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 15:34

Ridley Scott egy igaz történeten alapuló, karakterközpontú, látványos középkori drámát készített, ami akár az év egyik legjobb filmje is lehet.

Eric Jager The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France című könyve adta az alapját Ridley Scott ősszel érkező új filmjének, amelynek forgatókönyvét Matt Damon, Ben Affleck és Nicole Holofcener írta.

Az utolsó párbaj egy igaz történetet mesél el a középkori Franciaországban az utolsó, bíróság által is elismert párbajról, amelyre 1386. december 29-én került sor Jean de Carrouges normann lovag és Jacques Le Gris földesúr között.

A történet szerint de Carrouges azzal gyanúsította meg Le Grist, hogy megerőszakolta a feleségét, Marguerite de Carrouges-t. Pierre d'Alençon gróf akkor Le Gris javára hozott ítéletet, de a lovag ebbe nem nyugodott bele, és VI. Károlyhoz fordult fellebbezésért. A francia király engedélyezte a párbajt, amelynek nemcsak az volt a tétje, hogy a lovag feleségének igazságot szolgáltassanak, de kikötötték, ha a lovag elveszíti a párbajt, a nőt máglyán fogják elégetni rágalmazás miatt.

Ridley Scott filmjéhez meg is érkezett az első előzetes, ami egy látványos és izgalmas, karakterközpontú történelmi drámát ígér. A rendező rajongói számára igazi csemegének, kötelező darabnak számít Az utolsó párbaj, de biztosak vagyunk benne, hogy akik csak megnézik az alábbi előzetest, mind kedvet kapnak hozzá, hogy ősszel beüljenek rá a mozikba.

A film főszerepeit olyan színészek játsszák, mint Adam Driver, Jodie Comer, Matt Damon és Ben Affleck.

Az utolsó párbaj október 14-én debütál a magyar mozikban.

Borítókép: Profimedia