promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az utolsó párbaj: ez lesz Ridley Scott újabb mesterműve? – előzetes
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ridley Scott egy igaz történeten alapuló, karakterközpontú, látványos középkori drámát készített, ami akár az év egyik legjobb filmje is lehet.

Eric Jager The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France című könyve adta az alapját Ridley Scott ősszel érkező új filmjének, amelynek forgatókönyvét Matt Damon, Ben Affleck és Nicole Holofcener írta.

[[cikk]]

Az utolsó párbaj egy igaz történetet mesél el a középkori Franciaországban az utolsó, bíróság által is elismert párbajról, amelyre 1386. december 29-én került sor Jean de Carrouges normann lovag és Jacques Le Gris földesúr között.

A történet szerint de Carrouges azzal gyanúsította meg Le Grist, hogy megerőszakolta a feleségét, Marguerite de Carrouges-t. Pierre d'Alençon gróf akkor Le Gris javára hozott ítéletet, de a lovag ebbe nem nyugodott bele, és VI. Károlyhoz fordult fellebbezésért. A francia király engedélyezte a párbajt, amelynek nemcsak az volt a tétje, hogy a lovag feleségének igazságot szolgáltassanak, de kikötötték, ha a lovag elveszíti a párbajt, a nőt máglyán fogják elégetni rágalmazás miatt.

Ridley Scott filmjéhez meg is érkezett az első előzetes, ami egy látványos és izgalmas, karakterközpontú történelmi drámát ígér. A rendező rajongói számára igazi csemegének, kötelező darabnak számít Az utolsó párbaj, de biztosak vagyunk benne, hogy akik csak megnézik az alábbi előzetest, mind kedvet kapnak hozzá, hogy ősszel beüljenek rá a mozikba.

A film főszerepeit olyan színészek játsszák, mint Adam Driver, Jodie Comer, Matt Damon és Ben Affleck.

Az utolsó párbaj október 14-én debütál a magyar mozikban.

[[vid]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás