Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Keményen beszólt Viggo Mortensen és Elijah Wood a Gyűrűk ura-sorozatnak, Sean Austin szerint "csodálatos lesz!"

Keményen beszólt Viggo Mortensen és Elijah Wood a Gyűrűk ura-sorozatnak, Sean Austin szerint "csodálatos lesz!"

Zene, Film & Kultúra

Keményen beszólt Viggo Mortensen és Elijah Wood a Gyűrűk ura-sorozatnak, Sean Austin szerint "csodálatos lesz!"

Zene, Film & Kultúra

HGE 09:39

Az idei év végén, vagy legkésőbb 2022 elején ismét visszakerülhetünk Középföldére, ugyanis az Amazon Prime most is teljes erőbedobással dolgozik A Gyűrűk Ura-tévésorozaton. A produkció első szezonja szinte hihetetlen, 465 millió dollárból készült, és jelenleg is Új-Zélandon forgatják, azonban a Peter Jackson-féle alkotások egykori színészei igencsak szkeptikusan nyilatkoztak a sorozat kapcsán.

A Gyűrűk Ura-filmek eredeti sztárjai közül páran leszólták az Amazon Prime-ra készülő új előzménysorozatot, amely jó pár évvel A Gyűrű Szövetsége előtt, a Másodkorban játszódik, és a hivatalos sztorileírás szerint akár Szauron hatalomra jutásáról is szólhat. Az Aragornként megismert Viggo Mortensen azonban nincs elájulva a szériától: korábban arról beszélt, hogy ha csakis a felnőtt közönségnek szól, és a Trónok harcát próbálják lekoppintani azzal, hogy tobzódik majd a véres csatajelenetekben és az öncélú meztelenkedésben, akkor annak szó szerint "katasztrófa" lehet a vége.

Elijah Wood sem vállogatta meg a szavait a készülő produkcióval kapcsolatban. Szerinte A Gyűrűk Ura-sorozatot ezzel a címmel ellátni egyenesen átverés, hiszen inkább Tolkien másik alapművét, A szilmarilokat adaptálják a hírek szerint.

A korábban Csavardi Samut alakító Sean Astin most szintén megszólalt és arról beszélt, hogy szerinte egyenesen "csodálatos lesz" a sorozat. Mivel eddig szerinte a többiek csak "károgtak", ő most ki is fejtette pozitív véleményét az Amazon új produkciójáról.

„A szérián közreműködőknek csak javasolni tudom, hogy élvezzék ki az utazás minden percét, lévén elképesztően sok ember van, akik imádják a filmeket és a könyveket. Már akkor, amikor az eredeti A Gyűrűk Ura-trilógia kijött, magával ragadott minket a fogadtatás, nehéz volt feldolgozni ezt a hatalmas rajongást. Nagyon izgatott vagyok a sorozat miatt, és amennyiben tényleg A szilmarilokat dolgozza fel az Amazon, teli lesz számomra új információkkal az alkotás, mert nem értem még a könyv végére.”

– nyilatkozta a Sean Austin a ComingSoon.net-nek adott interjújában, akit nemrég egyébként a Stranger Thingsben is láthattunk.

„Nagyszerű döntésnek tartom, hogy az Amazon belevágott. Már 2002-ben megjósoltam, hogy 2020-ig vagy 2021-ig kell majd várni, de végül A Gyűrűk Ura is rebootot kap. Az emberek nem hittek nekem, és most nézzék meg, láttam a jövőt! Viccelődök, de tény, hogy az emberek, ha rátalálnak valamire, amit szeretnek, azt egy idő után megpróbálják újra elővenni, hogy ismét átéljék a varázslatot. Mindig is támogattam a folytatások és a remake-ek ötletét, különösen, ha régebbi klasszikusokról van szó. A klasszikusokat már nem lehet háborgatni, azok úgy maradnak, ahogy vannak. De hátha egy ilyen reboot érdekes újdonságokat mutat be a nézőknek. Ha pedig rossz lesz a végeredmény, akkor nem muszáj megnézni. Én azonban azt várom, hogy ez A Gyűrűk Ura-adaptáció csodálatos lesz, régóta dolgoznak rajta, nagyon tehetséges emberek, és remélhetőleg emlékezteti majd a rajongókat a mi filmjeinkre is.”

– tette hozzá Astin.

 

Borítókép: Gyűrűk ura /Youtube