promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A félelem utcája 3. rész: végre kiderült a boszorkány szörnyű titka – kritika
Borítókép:  A félelem utcája 3. rész: 1666 / Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Véget ért az R.L. Stine művein alapuló A félelem utcája-trilógia, és örülhetnek a horror műfaj rajongói, ugyanis a finálé nem okozott csalódást, és szépen megkoronázta a hátborzongató történetet.

A Netflix igazi csemegével készült a közönségnek, hiszen heti bontásban mutatta be A félelem utcája-trilógia horrorfilmjeit. Az első részben 1994-be csöppenhettünk, és megismerhettük Shadyside városkáját, ahol rendszeresen szörnyű dolgok történnek, ugyanis olyanok kattannak be és gyilkolnak halomra embereket, akikről sose gondolták volna, ez pedig sokak szerint a boszorkány átka miatt van; a folytatásban egy 1978-as mészárlást láthattunk, ami egy nyári táborban zajlott, miközben kiderült pár mocskos titok a gonoszról, és hogy valójában miért is történnek ezek a szörnyűségek; most pedig 1666-ba, mindennek a kezdetéhez repít minket a harmadik epizód, ami egyben le is zárja a történetet.

A félelem utcája első két része nagyon hangulatos volt, hiszen remekül megidézte a '70-es, illetve a '90-es évek slasher horrorjait, de sajnos hibák is bőven akadtak, mivel mindkét alkotás hemzsegett a kliséktől, ráadásul nem voltak elég félelmetesek – de ezektől függetlenül mégis jó élményt nyújtottak az izgalom és az érdekes történet miatt.

A rendező, Leigh Janiak sokáig építgette a finálét, hiszen nagyon fontos egy trilógiánál, hogy a végére minden összeálljon, és megkapjuk a kívánt katarzist. Nos, szerencsére megérte ennyit dolgoznia vele, mivel elérte a célját, és A félelem utcája 3. rész: 1666 igazán kielégítő lett – de az előző epizódok problémái továbbra is határozottan jelen vannak, csak kicsit háttérbe szorulnak.


Kép: A félelem utcája 3. rész: 1666 / Netflix (via theverge.com)

Igazán nyomasztó nézni, hogy mik történtek 1666-ban, ráadásul meglepően sok érzelmet kapunk a karaktereinktől, így végre tényleg megvan a nézők és a szereplők közötti kötelék. Ennek köszönhető, hogy ez az alkotás nyomokban valódi drámát tartalmaz, bár ennek az volt az ára, hogy jócskán takarékra tették az erőszakot a készítők – ez persze nem jelenti azt, hogy nincs benne pár brutális jelenet, csupán jóval kevesebb, mint mondjuk az előző részben.

A boszorkány története szívszorító és rémisztő egyszerre, az alkotók pedig példásan adagolják az információkat, hogy végig a markukban tartsák a figyelmünket. Egyedül az zökkenthet ki minket, hogy a nagy csavart gyakorlatilag már az első rész óta tudhatják a rutinosabb nézők, így elég nehéz igazán meglepődni rajta – de a nagy leleplezés még így is működik valamilyen szinten.

A félelem utcája 3. rész: 1666 a trilógia méltó lezárása, ami igaz, hogy kiszámítható, vérszegény és egyáltalán nem kiemelkedő, de így is tartogat a horror kedvelőinek pár kifejezetten remek és izgalmas pillanatot, miközben határozott fejlődést mutat az előző részekhez képest – arról nem is beszélve, hogy pillanatok alatt képes berántani minket, így mi is a vérfagyasztó kaland részesei lehetünk.

Jó lenne, ha a Netflix több hasonló eseménysorozatot csinálna, ugyanis nagyban hozzájárult a szuper élményhez az is, hogy hétről hétre várhattuk a folytatásokat. A félelem utcája-trilógia ugyan nem minden idők legigényesebb, vagy legjobb horror szériája, de az biztos, hogy kellemes élményt nyújt, ezért mindenkinek ajánljuk, aki egy kis egyszerű borzongásra vágyik.

A félelem utcája-trilógia már elérhető Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás