promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Disney könyörtelenül kirúgta A galaxis őrzői rendezőjét, mégis ő jött ki győztesen a botrányból
Borítókép:  James Gunn / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

James Gunn rendező megnyílt arról, hogy mennyire "kellett" neki Az Öngyilkos Osztag, miután a Marvel megvált tőle.

Idestova három éve esett meg, hogy James Gunn rendezői karrierjét elég komoly csapás érte. A fanyar humoráról ismert filmkészítő még nagyon régen elég bunkó dolgokat posztolt Twitteren, és az internet nem felejt, ezért évek múltán előkerültek azok a szerencsétlen posztok. Emiatt pedig a politikai korrektség bajnokaként ismert Disney (amely a Marvel felvásárlásának köszönhetően őt is alkalmazta) kerek-perec kijelentette, hogy mehet isten hírével. Emiatt nagyon úgy nézett ki, hogy más valaki rendezi majd A galaxis őrzői harmadik részét – írja az Esquire.

James Gunn rajongói azonban a botrány ellenére kiálltak mellette, hiszen a rendező a tweetek írása óta eltelt időszakban számtalanszor bizonyította, hogy valójában nagyon is rendes ember. Mindenesetre a Disney-től (és így a Marvel Studiostól is) mennie kellett, a konkurens Warnernél pedig megragadták az alkalmat, és munkát ajánlottak neki. Ennek az ajánlatnak érik be most augusztusban a gyümölcse Az Öngyilkos Osztaggal.

Az Esquire-nek adott, nemrégiben megjelent interjújában James Gunn arról beszélt, hogy milyen hatással volt rá, hogy a Marveltől való száműzetése alatt átnyergelt a DC franchise-hoz. Megemlítette, hogy Az Öngyilkos Osztag pont a legjobbkor érkezett számára, mert "sok szempontból" megmentette az életét, ugyanis segített neki "kitörni" onnan, ahova akkoriban süllyedt.

"Zavarba ejtő, hogy hol tart most az életem, ha figyelembe vesszük, hol volt szinte pontosan három évvel ezelőtt. Lehet, hogy hülyén hangzik, de hálát adok Istennek mindazért, amin keresztülmentem, mert nagy szükségem volt erre a filmre. Szükségem volt arra, hogy elmeséljem a történetet, és arra is, hogy találkozzam azokkal az emberekkel, akikkel a film készítése közben találkoztam"

– mesélte James Gunn.

A rendező továbbá elmondta, hogy mennyit jelent neki Az Öngyilkos Osztag, és kifejtette, hogy kreatív szempontból a film segített neki abban, hogy újjáéledjen a lelke, és újra felfedezze azt az okot, amiért egyáltalán filmeket akart készíteni – ami szerinte útközben kissé elveszett:

"Egyszerűen szükségem volt erre a filmre. Ki kellett törnöm onnan, ahol voltam, mert akkoriban nem voltam a legegészségesebb ember. Olyan dolgok vonták el a figyelmemet, amelyek nem voltak annyira fontosak számomra. Ezzel a filmmel tényleg visszatértem a tiszta kreatív szellemhez, amiért egyáltalán filmeket csináltam. És azt hiszem, ezt már egy kicsit elfelejtettem".

A Disney amúgy végül visszavette James Gunnt, így ő rendezi majd a 2023-ban érkező A galaxis őrzői harmadik részét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás