promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott a Mátrix 4 története? – El fogjuk dobni az agyunkat a folytatástól!
Borítókép:  Mátrix 4/Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mátrix 4 cselekményéről lebbenthette fel a fátylat a MovieWeb egy cikke, melyből megtudhattuk azt is, mi történt Neóval, Trinityvel és Morpheusszal.

Már csak fél év van hátra a Mátrix 4 érkezéséig, de a film sztorijáról még most sem tudunk semmit. Az 1999-ben indult kultikus filmtrilógia tizennyolc évvel az utolsó rész (Forradalmak) után végre folytatást kap, amelyet Lana Wachowski rendez. Annyi már bizonyos a negyedik részről, hogy Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson és Daniel Bernhardt is mind visszatérnek Neo, Trinity, Niobe, Merovingian és Johnson ügynök szerepeiben.

Hivatalos szinopszis továbbra sincs a történetről, viszont a MovieWeb most írt egy kiszivárgott forgatókönyvről, ami akár még igazi is lehet. A lap által említett forrás nem mást állít, mint hogy a Mátrix 4. története nagyjából 60 évvel a Forradalmak eseményei után játszódik, egy "újratöltött" univerzumban, ahol az emberek és gépek között béke van, Zion pedig már nem is létezik. Ez a kiszivárgott, messze nem hivatalos sztori megmagyarázza azt is, hogy Laurence Fishburne miért maradt ki a folytatásból: Morpheus meghalt, a vezető helyette pedig nem más, mint Niobe.

A béke azonban koránt sem oly stabil, mint amennyire elsőre gondolnánk, ezért Neo (Keanu Reeves) állítólag azzal a céllal tér vissza, hogy kiszabadítsa Trinityt, aki egy Tiffany nevű nőként hétköznapi életet él férjével és gyerekeivel, mint a virtuális valóság rabszolgája.

A filmben emellett egy új, egyelőre hivatalosan meg nem nevezett karakterként szerepel majd Neil Patrick Harris is, aki a kiszivárgott történet szerint egy, az Építészhez hasonló karaktert alakít: az Elemzőt (The Analyst). Az Elemző segített létrehozni a békét az emberek és a gépek között, szerepe tehát igen fontos. Arról nem lehet tudni, hogy ő lesz-e végül a film antagonistája, de ez alapján valószínűsíthető egy ilyen fordulat.

A Mátrix 4-ben a régi szereplőkön és Harrisen kívül találkozhatunk még többek között Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Andrew Caldwell, Brian J. Smith, Ellen Hollman és Christina Ricci karaktereivel is. A film alcíme valószínűleg Resurrections, azaz Feltámadások lesz, és a jelenlegi tervek szerint 2021. december 22-én kezdik el vetíteni az amerikai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás