promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas gyász a DC-univerzumban! 41 évesen, koronavírusban meghalt az Aquaman és más DC-képregények rajzolója!
Borítókép:  Robson Rocha/Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A képregényipar egy újabb tagját veszítette el a COVID-19 vírus miatt. Robson Rocha művész, aki a DC Comics-szal való munkájáról vált híressé, akinek munkái között szerepelt az Aquaman, sok más alkotás is, 41 éves korában elhunyt - írja a theGeek.

Rocha halálhíre kevesebb mint két héttel azután érkezett, hogy barátja és művésztársa, Fabi Marques a Twitteren közzétette, hogy Rocha COVID-19-cel került kórházba, és nagy szüksége van véradásra.

Robson 2010-ben tört be a képregényekbe művészként. 2016-ban exkluzív művészeti szerződést kötött a DC Comics-szal, és a legnagyobb áttörést akkor érte el, amikor az Aquaman képregények belső rajzait vállalta el, és Kelly Sue DeConnick írónővel dolgozott együtt a 43. számmal.

További munkái közé tartoznak a Lobo, Sinestro, Birds of Prey, Superboy, Batman/Superman és a legutóbbi Future State könyvek belső és borítói: Igazság Ligája. 

Rocha 2010-ben érte el az áttörést a DC-nél, és az "Újjászületés" korszak kezdetén exkluzív szerződést írt alá a DC-vel, amelynek köszönhetően az Aquaman és a Zöld Lámpás képregényeken dolgozott. Amikor aláírta a szerződést, Rocha így nyilatkozott:

"Gyerekkorom óta rajongok a képregényekért. A lehetőség, hogy az általam annyira csodált és szeretett DC-karakterekkel dolgozhatok, egy valóra vált álom. Ezek a hősök segítettek hinni egy jobb és sokkal fantasztikusabb világban. Remélem, hogy az én hozzájárulásom ezekhez a karakterekhez segít majd inspirálni másokat."

A halálhírt képregényrajzoló kollégája, Yildiray Cinar tweetelte, aki részvétét fejezte ki Rocha családjának: "Nagyon sajnálom, hogy Robson Rocha ma távozott közülünk. RIP Robson. Olyan fiatalon és korán... részvétem a családjának, szeretteinek és minden rajongójának...". Az üzenet mellé Cinar egy darab Lineart is posztolt Rocha Aquaman munkájából.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás