promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A félelem utcája 2. rész: a boszorkány átka vérfürdőt csinált egy nyári táborból – kritika
Borítókép:  A félelem utcája 2. rész: 1978 / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Folytatódott Netflixen az R.L. Stine művein alapuló A félelem utcája-trilógia a második résszel, ami remekül hozza a '70-es évek slasher horrorjainak hangulatát, és egy picivel jobb, mint az első rész, de még mindig nem az igazi.

Múlt héten bemutatásra került A félelem utcája 1. rész: 1994, amiben egy Shadyside nevű városka változott pokollá, miután brutális gyilkosságok történtek ott, ráadásul nem először. Hamar kiderült, hogy egy boszorkány átka okozza az összes ottani kegyetlenséget, hőseink pedig elhatározzák, hogy véget vetnek ennek a rémálomnak, és ebben csak egy olyan ember tud nekik segíteni, aki már egyszer túlélt egy ilyen szörnyűséget – a folytatásban megismerhetjük az ő történetét.

A félelem utcája 2. rész: 1978-ban egy nyári táborban szabadul el egy baltás gyilkos, aki szinte senkit sem kímél és érzelmek nélkül mészárolja a gyerekeket is. Miközben a főszereplők az életükért menekülnek, egyre több dolgot tudunk meg a boszorkánnyal kapcsolatban, és lassan arra is fény derül, hogyan lehet megállítani őt – de addig egy hosszú, véres, szenvedésekkel teli út vezet.

Nos, aki az előző film után úgy érezte, hogy nincs elég erőszak, az most megkapta a magáét, hiszen azért akadt bőven pár kivégzés. Az pedig külön öröm lehet a fanyalgóknak, hogy a múltkori drámázás helyett most leginkább izgalmat kapunk, szóval mindenképp előrelépés ez az első részhez képest – de ezért komoly áldozatot is kellett hozniuk a készítőknek.


Kép: A félelem utcája 2. rész: 1978 / Profimedia

Jelenlegi hőseink rettenetesen buták, és rengeteg baromságot csinálnak. Sajnos most is tengernyi klisét kapunk a bizsergető meglepetések helyett, az pedig egészen szomorú, hogy az első részben érezhető „kaland” is elveszett – de cserébe ez az alkotás jóval lebilincselőbb, összeszedettebb és határozottabb, illetve a '70-es években bemutatott horrorfilmekre jellemző hangulatot is mesterien tudja hozni néhol.

Örülhetünk, ugyanis a varázslat még mindig megvan, a rendező (Leigh Janiak) pedig egyre keményebben fogja a gyeplőt, hogy a néző semmiképp se veszítse el az érdeklődését a feszesebb cselekménynek és történetnek köszönhetően – de ez sajnos nem elég ahhoz, hogy maradandó, vagy kifejezetten jó legyen a végeredmény, így a szériának továbbra sem sikerült kitörni a középszerűségből.

A félelem utcája 2. rész: 1978 ugyanúgy, mint az első epizód, egyáltalán nem képes újat mutatni, de legalább már tudja, hogy mi akar lenni: egy izgalmas, egyszerű, hangulatos tinihorror, és ez sikerül is neki – így képes egész kellemes élményt adni a nézőknek, mivel szórakoztató, és remekül építi a finálé előtti feszültséget.

Van még hova fejlődni, de az irányt eltalálták az alkotók, így a közönségnek bőven van miért várnia a hamarosan érkező harmadik részt, ami jó eséllyel lezárja majd a boszorkány történetét, és végre véget ér Shadyside lakóinak rémálma. A félelem utcája 2. rész: 1978 már elérhető Netflixen, és mindenkinek ajánlott, aki egy laza borzongásra vágyik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás