promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jurassic World: Világuralom – véget vetnek a dinók identitásválságának
Borítókép:  Jurassic World: Világuralom/UIP Dunafilm
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Jurassic Parkot és az újraindított történetet, a Jurassic Worldöt sokszor bírálták már amiatt, hogy kicsit lazán veszi az evolúciós történelmet. 

A dinoszauroszokat ugyanis hüllőkként ábrázolja, pedig ezek a lények biológiai szempontból inkább a madarak elődeinek tekinthetők. 

Ám vegyük figyelembe Hollywood szempontjait is: egy vérszomjas óriásgyík mégis csak sokkal hatásosabb a vásznon, mint egy túlméretezett pulyka. Ráadásul a tömegkultúrában mindig is nagy hüllőknek vélték a dinókat, és milyen hülyén venné ki magát – mint egy amerikai filmes rámutatott –, ha a rémisztő velociraptorról hirtelen kiderülne a mozikban, hogy valójában a csirke őse volt?

[[cikk1]]    

A legújabb dinós szuperprodukció, a Jurassic World: Világuralom láttán az evolúcióbiológusok örömkönnyeket hullajthatnak, mert végre komoly szerepet kapnak a tollas dinók is. Ám a sorozat rajongói sem fognak búslakodni: a T-Rex és társai azért maradnak ugyanolyan pikkelyesek, amilyeneknek megszerettük őket - olvashatjuk a UIP Dunafilm sajtóközleményében.

Hogy milyen lesz maga film, azt majd meglátjuk... Még egy "darabot" várni kell rá, ugyanis jövő nyáron: június 9-én kerül csak a mozikba, az pedig egy hónap híjján majdnem egy év...

(Jurassic World: Dominium – hazai bemutató: 2022. június 9.) 

Forrás: UIP-Dunafilm

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás