promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális rohamot kapott Reese Witherspoon a Vadon forgatása miatt, hipnotizálni kellett!
Borítókép:  Reese Witherspoon/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2014-es Vadon című film az Oscar-díjas Reese Witherspoon pályája egyik legfontosabb szerepe, ám korántsem fűzik kellemes emlékek ehhez a filmhez.

Még egy Oscar-díjra jelölték annak idején Reese Witherspoont a Vadon című filmjéért anno, ami nem csoda, hiszen a színésznő elképesztő alakítást nyújtott a filmben. A valódi esetet feldolgozó film Cheryl Strayed saját memoárja alapján készült és a történet női hőse egy több mint 1000 mérföldes vándorútat tesz meg óriási hátizsákjával, amelyet Szörnyetegnek keresztelt el és amely súlyosabb, mint ő maga. Mégsem ez a teher a legnehezebb, lévén Cherylnek a múltjával is szembe kell néznie. A Vadon forgatása iszonyúan kemény volt, nem csak fizikailag, de lelkileg is hatalmas teher volt Reese Witherspoonnak.

A színésznő egy, az Interview magazinban közzétett beszélgetésben megemlítette, hogy ezt a filmszerepet tartja élete legnagyobb színészi kihívásának.

"Borzasztóan meg voltam rémülve - konkrétan hipnotizáltak is, annyira! Három héten keresztül pánikrohamokkal küzdöttem, mielőtt elkezdtük a forgatást. Volt a filmben meztelenség, szexualitás és drog-használat is, de egyedül, más színészek nélkül kellett a kamerák előtt dolgoznom. Korábban egyszersem voltam napokig egyedül a kamerák előtt. A forgatások közben, olyan 25 napon keresztül nem volt más színész mellettem. Csak én voltam, a kamera és a hátizsák. Attól féltem, hogy unalmas lesz"

- mesélt élményeiről Witherspoon.

A filmben egyébként nem csak a főszerepet alakította Witherspoon, hanem a producer is ő volt, lévén az alapjául szolgáló könyv hatalmas kedvence.

"Cheryl Strayed könyve nagyon gyönyörű és ijesztő volt számomra, mélyen megérintett, mert arról szól, hogy nekünk nőknek hogyan kell megmentenünk magunkat. Nincs apu vagy anyu, aki jön és megment. Nincs férj. Radikálisnak tartottam, hogy [a főszereplő] a film végén család, pénz, munka és társ nélkül végzi, és mégis boldog. [...] Nem tudom, fogok-e még valaha annyira keményen dolgozni, de ez megváltoztatott engem sejtszinten."

Strayed regényéből Nick Hornby írta a forgatókönyvet, a filmet pedig Jean-Marc Vallée rendezte, akivel Witherspoon aztán a Hatalmas kis hazugságok első évadát is együtt forgatta. A színésznőt hamarosan a The Morning Show szeptemberben érkező második évadában láthatjuk, melynél a Vadonhoz szintén ő lesz az egyik producer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás